Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Η Δύναμη Πολιτών Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας σχολιάζει όσα συμβαίνουν μεταξύ δημοτικής αρχής και Δ/νσης Πρασίνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση σχετικά με τις “αναταράξεις” στις σχέσεις της δημοτικής αρχής Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Πρασίνου εξέδωσε η παράταξη “Δύναμη Πολιτών”.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

“Εδώ και κάποιες μέρες η Διεύθυνση Πρασίνου βρίσκεται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας αναδρομικά το ανθυγιεινό επίδομα λόγω της γειτνίασης της υπηρεσίας Πρασίνου με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Η αναγνώριση αυτού του επιδόματος έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών επί της προηγούμενης κυβέρνησης, γι’ αυτό και η δημοτική αρχή της Δύναμης Πολιτών κατέβαλε το τμήμα που τους αναλογούσε.

Η δημοτική αρχή Βούρου, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει το επίδομα, με συνέπεια δικαίως οι εργαζόμενοι να έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου μία βδομάδα αποχή από τα καθήκοντά τους. Παρότι όλοι οι εργαζόμενοι – σωστά – βρίσκονταν επί 48 ώρες στο δρόμο για να συνδράμουν στις μέρες της κακοκαιρίας στην προστασία της πόλης, η απάντηση της διοίκησης Βούρου ήταν να χρησιμοποιήσει «εθελοντές της διοικούσας παράταξης» ως απεργοσπαστικό μηχανισμό για την υποκατάσταση των εργατών πρασίνου.

Καταγγέλλουμε την απεργοσπαστική στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, η οποία μας γυρίζει σε σκοτεινές εποχές. Η μοναδική και νόμιμη λύση για να ασκούν οι εργαζόμενοι απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους, φροντίζοντας το πράσινο της πόλης μας, είναι η καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος, με τρόπο φυσικά που μπορεί να το καταβάλει ο Δήμος.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ