Γιατί διέγραψε την Ε. Παπαλουκά η “Δύναμη Πολιτών”

0

Τι αναφέρουν οι ανακοινώσεις της παράταξης της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και της δημοτικής συμβούλου

Η παράταξη Δύναμη Πολιτών, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, κ. Άρη Βασιλόπουλο διέγραψε την δημοτική σύμβουλο της και τέως αντιδήμαρχο επί διοίκησής της, κα Ευτυχία Παπαλουκά.

Οι λόγοι της διαγραφής όπως αυτοί αποτυπώνονται στην ανακοίνωση της παράταξης είναι η “παρατεταμένη αποστασιοποίησή της από τις αποφάσεις της παράταξης” και η υπερψήφιση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο πρότασης του δημάρχου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της διαγραφής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας έχει ως εξής: “Η δημοτική ομάδα της Δύναμης πολιτών αποφάσισε ομόφωνα ότι η Ευτυχία Παπαλουκά δεν αποτελεί πλέον μέλος της παράταξής μας. Η παρατεταμένη αποστασιοποίησή της από τις αποφάσεις της παράταξης και η λειτουργία της σε κρίσιμες αποφάσεις ως δεκανίκι της διοίκησης Βούρου αντιβαίνουν τις αρχές και τη λειτουργία της παράταξής μας και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Η ψήφος της μάλιστα στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο στην πρόταση Βούρου να πληρώνουν οι δημότες, αλλά όχι τα αθλητικά σωματεία για τη χρήση των δημοτικών χώρων (!!!), κόντρα δηλαδή σε ό, τι η ίδια ως πρώην αντιδήμαρχος εισηγούνταν και ψήφιζε, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας της πορείας που έχει επιλέξει. Την ευχαριστούμε για όσα προσέφερε στην παράταξή μας και της ευχόμαστε καλή τύχη στη νέα της πολιτική σταδιοδρομία.”

Η απάντηση της κας Παπαλουκά

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση απάντησε η κα Παπαλουκά στην διαγραφή της από την παράταξη της Δύναμης Πολιτών σημειώνοντας: “Όλα ξεκίνησαν όταν απουσίασα από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 20/5, λόγω προβλήματος υγείας μου, το οποίο συνέπιπτε με την πρώτη φάση της εγκυμοσύνης μου και το οποίο με κράτησε κλινήρη για κάποιο χρονικό διάστημα. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα αποφασιζόταν, μεταξύ άλλων, η παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού από την Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Ο Άρης Βασιλόπουλος, μη σεβόμενος τη δήλωσή μου σχετικά με το πρόβλημα υγείας μου, μου ασκούσε αφόρητη πίεση προκειμένου να συμμετάσχω στην μαραθώνια συνεδρίαση, προφανώς είτε αδιαφορώντας για το πρόβλημά μου, είτε θεωρώντας πως έλεγα ψέματα. Μετά τη συνεδρίαση μου ανακοίνωσε μέσω sms ότι χωρίζουν οι πολιτικοί μας δρόμοι, ουσιαστικά προσβάλλοντας την προσωπικότητά μου και την κατάστασή μου εκείνη τη στιγμή, που η αγωνία και η προτεραιότητά μου ήταν άλλη.

Έκτοτε, δηλαδή εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, δεν εκλήθην σε καμία συλλογική διαδικασία, ούτε ενημερώθηκα για οποιαδήποτε συζήτηση ή απόφαση της δημοτικής ομάδας ή της παράταξης. Η μόνη ενημέρωση που είχα ήταν η κλήση μου σε απολογία για την απουσία μου από εκείνη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, γεγονός που με προσβάλλει ηθικά και πολιτικά.

Επί της ουσίας, και επειδή υποκριτικά κατηγορήθηκα ότι αποτελώ δεκανίκι της δημοτικής αρχής, αναγκάζομαι να αναφέρω τα εξής:

Επί διοίκησης Δύναμης Πολιτών, ως Δήμαρχος ο Άρης Βασιλόπουλος και ελάχιστοι στενοί του συνεργάτες έκαναν συνομιλίες και συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Γαβριήλ, περιεχόμενο των οποίων ήταν και η παραχώρηση του γνωστού δημοτικού οικοπέδου στην Μητρόπολη για την δημιουργία του βρεφονηπιακού σταθμού. Υπήρχε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, από την πρώτη στιγμή που ανακαλύφθηκε η ύπαρξη αυτού του χώρου που προηγουμένως είχε άσχετη με τον χαρακτηρισμό του χρήση, και εν συνεχεία έγιναν όλες οι προπαρασκευαστικές κινήσεις από τον Δήμο, προκειμένου σε επόμενο στάδιο να οριστούν και οι όροι της παραχώρησης, κάτι που «κόλλησε» καθώς πλησίαζαν οι εκλογές. Γεγονότα που αληθώς ανέφερε και ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης από το πλέον επίσημο βήμα κι έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της σχετικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Συνεπώς, μου προκαλεί τεράστια εντύπωση αρχικά η εκ διαμέτρου αντίθετη με τα πεπραγμένα και τις συμφωνίες θέση του Άρη Βασιλόπουλου, καθώς και το γεγονός ότι με εγκάλεσε και με διαγράφει από την Δύναμη Πολιτών λόγω της απουσίας μου από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σχετικά με τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην ανακοίνωση, τα οποία και αποτελούν μόνο την αφορμή για την προαποφασισμένη διαγραφή μου, έχω να δηλώσω τα εξής:

Αρχικά η φράση «να πληρώνουν οι δημότες» σημαίνει να πληρώνει ο Δήμος και ταυτίζεται με το πρόταγμα «Δημόσια», το οποίο ο χώρος της Αριστεράς χρησιμοποιεί κατά κόρον και σε κάθε ευκαιρία· και ορθώς.

Στη συγκεκριμένη συγκυρία, με την επιδημία του κορωνοϊού κι όσα έχει επιφέρει στην οικονομική και κοινωνική ζωή, προσωπικά είμαι υπέρ της ενίσχυσης των πληττόμενων εργαζομένων και επιχειρήσεων από τη συντεταγμένη πολιτεία, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν. Συνεπώς, ναι. Θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ ότι στην συγκεκριμένη συγκυρία οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης μας θα πρέπει να μην πληρώνουν για την χρήση των δημοτικών χώρων. Σε αυτούς που δεν πλήρωναν ούτως ή άλλως και ο Δήμος κάλυπτε τα λειτουργικά έξοδα να συνεχιστεί το ίδιο, στους δε σχολικούς χώρους να μην επιβαρυνθούν βεβαίως τα σχολεία που ήδη υποχρηματοδοτούνται, αλλά το βάρος αυτό να μετακυλιστεί στον Δήμο μέσω καταβολής έκτακτων επιχορηγήσεων προς τα σχολεία. Κι αυτό, είναι η ελάχιστη αναγνώριση για το αθλητικό, πολιτιστικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο που προσφέρουν στη νεολαία της πόλης όλα αυτά τα χρόνια οι αθλητικοί μας σύλλογοι, τους οποίους κι επί της θητείας μου ως Αντιδημάρχου της διοίκησης Βασιλόπουλου, ουκ ολίγες φορές στηρίξαμε με επιχορηγήσεις από «τα χρήματα των δημοτών».

Όσον αφορά την «πορεία που έχω επιλέξει» την οποία ερμήνευσαν «χωρίς περιθώριο παρερμηνείας» οι υπογράφοντες την ανακοίνωση διαγραφής μου, θα πρότεινα στον καθένα να κάνει την αυτοκριτική του και να ελέγξει με νηφαλιότητα την διαδρομή του.

Κλείνω με την διαβεβαίωση πως και ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με γνώμονα το καλό της πόλης και των ανθρώπων της, κάτι που επιδιώκω αυτά τα δέκα χρόνια που με τιμούν οι συνδημότες μας εκλέγοντάς με στο δημοτικό συμβούλιο.”

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.