Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συνεχίζεται η κατασκευή του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου Νέας Σμύρνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεπεράστηκε άλλος ένα σκόπελος στην υλοποίηση της κατασκευής του νέου κλειστού Γυμναστηρίου βιοκλιματικού-πολυδύναμου αθλητικού κέντρου του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Η ανέγερση προχωρά απρόσκοπτα καθώς βρέθηκαν οι λύσεις που απαιτούνταν ώστε τα έργα να προχωρήσουν σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει.

Η κατασκευή του Βιοκλιματικού γυμναστηρίου, χρηματοδοτείται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού  21.800.000 ευρώ. Η επανέναρξη των εργασιών, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων προσωπικών ενεργειών του Περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα για τις επιπλέον ανάγκες που «προέκυψαν λόγω αντικειμενικών συνθηκών», ώστε να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος των δύο ετών.

Το έργο, αν και είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας, ωστόσο είχε σταματήσει εξαιτίας ελλείψεων στο σχεδιασμό, ενώ προέκυψαν επιπλέον προβλήματα μετά από απαιτήσεις του αναδόχου. Ο ελλειμματικός προϋπολογισμός, η έλλειψη μελετών εφαρμογής, η λάθος άδεια δόμησης και η κατάληψη του χώρου κατασκευής είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που χρειάστηκε να διαχειριστεί η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

 

Το Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο Νέας Σμύρνης

 

Το νέο Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο κατασκευάζεται επί των οδών Αρτάκης και Εθνικής Στέγης, στη θέση του παλιού κλειστού γυμναστηρίου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο πολλαπλών χρήσεων με χωρητικότητα 3.514 θέσεων, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτόνομη – κατά το δυνατόν – ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του. Θα διαθέτει επίσης όλες όσες κρίνονται απαραίτητες θέσεις εγκατάστασης εναλλακτικών συστημάτων ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και ψύξης. Ο συνδυασμός της ενεργειακής κάλυψης με τη βιοκλιματική αντιμετώπιση των συστημάτων δόμησης θα προβάλλει την αποδοτικότητα των λειτουργιών του κτιρίου όχι μόνο στα αθλητικά αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα του Δήμου.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ