Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Σμύρνης

O Δήμαρχος Νέας Σμύρνης συνάντησε τον Πρέσβη της Παλαιστίνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης, Γιώργο Κουτελάκη, επισκέφτηκε ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Γιουσέφ Ντόρκχομ, ανταποδίδοντάς του την επίσκεψή του στην Πρεσβεία πριν από δύο μήνες.
Ο Πρέσβης παρέδωσε στον Γ. Κουτελάκη την σημαία της Παλαιστίνης, την οποία είχε ζητήσει ο Δήμαρχος στην επίσκεψή του, προκειμένου να αναρτηθεί στο Δημαρχείο. Σε ανάλογη κίνηση θα προχωρήσουν τουλάχιστον 30 ακόμα Δημαρχεία σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.
Η σημαία θα τοποθετηθεί μαζί με την Ελληνική και την σημαία του Δήμου στην προμετωπίδα του Δημαρχείου.
Τον Πρέσβη υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο, εκτός του Δημάρχου που φορούσε την παραδοσιακή μαντήλα που του είχε δωρίσει ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος στην τελευταία τους συνάντηση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Καρούμπας, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Κορφιάτης (Λαϊκή Συσπείρωση), Θέμης Παυλόπουλος (Στροφή Νέας Σμύρνης), Γιάννης Δημόπουλος (Πόλη Ανάποδα) και η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Νομικών Υποθέσεων Μαριαλένα Αγγελίδου.
Ο Δήμαρχος δώρισε στον Πρέσβη μία γραβάτα με το σήμα του Δήμου Νέας Σμύρνης και για την σύζυγό του ένα φουλάρι και μία μπλούζα με αναφορά στη Σμύρνη.
Στην είσοδο του Δημαρχείου καλωσόρισαν τον Πρέσβη πολίτες που κινητοποιήθηκαν από την Λαϊκή Συσπείρωση σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό.
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πόλη προσφύγων, πόλη γέννημα καταστροφής και γενοκτονίας η πόλη μας, εκφράζει με έντονο τρόπο την στήριξη και την αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο επί δεκαετίες Παλαιστινιακό λαό και ιδιαίτερα σήμερα που καθίσταται θύμα γενοκτονίας και εγκληματικής κρατικής βίας και εξόντωσης με δεκάδες χιλιάδες άμαχα θύματα εκ μέρους του κράτους του Ισραήλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ