Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Σμύρνης

Δήμος Νέας Σμύρνης: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα ΚΔΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Νέας Σμύρνης συνεχίζουν τη λειτουργία τους και τους καλοκαιρινούς μήνες με σκοπό τη σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών καθώς και την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων τηρώντας παράλληλα όλα τα μέτρα προστασίας.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα συμμετέχει για τέταρτη χρονιά στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για την περίοδο 2020-2021.
Στη δράση αυτή εντάσσονται τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Νέας Σμύρνης. Οι εγγραφές για τη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα ξεκίνησαν στις 20/7/2020 και θα συνεχιστούν ως την Παρασκευή 5/8/2020. Θα γίνονται ηλεκτρονικά.
Στο γραφείο παιδείας του Δήμου(Ελ. Βενιζέλου 16, 5ος όροφος) λειτουργεί καθημερινά από τις 08:30 έως τις 15:00 γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης.
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά με τη χρήση κωδικών TAXISNET αποκλειστικά της αιτούσας. Για την πρόσβαση στην εφαρμογή, απαιτείται πιστοποίηση των στοιχείων της αιτούσας, μέσω του συστήματος TAXIS της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Η διαπίστευση θα γίνεται αποκλειστικά με τους κωδικούς TAXISNET της αιτούσας στην περίπτωση που η αιτούσα είναι έγγαμη χρειάζονται και οι κωδικοί του συζύγου/συντρόφου σύμφωνου συμβίωσης ή άλλου προσώπου.
Τα εισοδηματικά κριτήρια για δικαίωμα συμμετοχής είναι:
* 27.000€ οικογενειακό εισόδημα για μητέρες που έχουν έως δύο (2) παιδιά,
* 30.000€ οικογενειακό εισόδημα για μητέρες που έχουν τρία (3) παιδιά,
* 33.000€ οικογενειακό εισόδημα για μητέρες που έχουν τέσσερα (4) παιδιά, και
* 36.000€ οικογενειακό εισόδημα για μητέρες που έχουν από πέντε (5) παιδιά και άνω.
Λίγα λόγια για τα ΚΔΑΠ
Τα ΚΔΑΠ είναι δομές δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που λειτουργούν καθημερινά από 1/9 έως 15/6, από τις 16:00 έως τις 20:00, ενώ από 15/6 έως 31/7 λειτουργούν πρωινά τμήματα.
Οι 3 δομές του ΚΔΑΠ στεγάζονται στο 4ο – Άγιος Ανδρέας, στο 7ο και στο 12ο Δημοτικά σχολεία Νέας Σμύρνης, με δραστηριότητες όπως: εικαστικά, χορός, αθλητικές δραστηριότητες, ρομποτική , μουσική, παιδαγωγικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, επιτραπέζια παιχνίδια και βιντεοπροβολές. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του ΚΔΑΠ www.kdapns.com
Οι δικαιούχοι δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση.
Δικαιολογητικά εγγραφής:
• Αίτηση συμμετοχής (Δίνεται από την υπηρεσία) και ηλεκτρονική υποβολή με κωδικούς taxisnet
• ΑΦΜ και ΑΜΚΑ αιτούσας και συζύγου και ΑΜΚΑ παιδιών

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ