Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Σμύρνης

Δήμος Νέας Σμύρνης: Δώρισε εκατοντάδες βιβλία στο βιβλιοπωλείο των αστέγων

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Παλαιοβιβλιοπωλείο είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει την παροχή εργασίας σε πρώην άστεγους ή μακροχρόνια άνεργους.

Μια αναδιοργάνωση με κοινωνικό αποτύπωμα ολοκληρώθηκε στο Δήμο Νέας Σμύρνης και αφορά την Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης όπου εκατοντάδες βιβλία αναδιανεμήθηκαν ως πολύτιμη δωρεά στο Παλαιοπωλείο των Αστέγων, το οποίο στεγάζεται στην οδό Πειραιώς 132.

Ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης ευχαρίστησε τους δημότες της πόλης που χωρίς τις δικές τους δωρεές σε βιβλία και άλλα είδη, όλα θα ήταν πιο δύσκολα:

«Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε ο ένας πρέπει να σταθεί στον άλλον όπως μπορεί. Ειδικά σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως οι άστεγοι και οι άνεργοι συνάνθρωποι μας, κάθε δράση που κάνουμε δεν είναι φιλανθρωπία μόνο αλλά και ύψιστο καθήκον μας».

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης δήλωσε: «Αποφασίσαμε να στηρίξουμε έμπρακτα το Παλαιοβιβλιοπωλείο, προκειμένου να βοηθήσουμε πρώην αστέγους ή μακροχρόνια ανέργους. Συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη κοινή προσπάθεια που γίνεται για την ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ