Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας για την κατάσταση των σχολείων του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Νέας Ιωνίας ,παρακολουθώντας την κατάσταση της μαθητικής κοινότητας του δήμου, εντοπίζει δύο προβλήματα που την αφορούν και τα επεξηγεί στο ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης της 12ης Φεβρουαρίου 2020.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

  1. “Η κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων , μετά τη λήξη της σύμβασης πολλών καθαριστριών, είναι τέτοια δεν μπορεί να ανταποκριθούν οι υπηρεσίες στις στοιχειώδεις ανάγκες υγιεινής και ευπρέπειας των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία του δήμου μας.

Θεωρεί δε ότι η καθαριότητα των σχολείων είναι το φλέγον θέμα για τα σχολεία μας .

  1. Η μετακίνηση των παιδιών στα παραρτήματα της προσχολικής αγωγής ακόμη δεν έχει επιτευχθεί .

Πρέπει να  αναληφθούν πρωτοβουλίες τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και από την Περιφέρεια και τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα αυτά .

Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών είναι μεγάλες τόσο στην Α/βάθμια , όσο και στη Β/βάθμια (στην αρχή της χρονιάς),  καθώς και στα τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές ώρες διδασκαλίας ετησίως.

Ζητάμε επιτακτικά τα εξής :

–     Αύξηση των διαθέσιμων πόρων για την οικονομική κάλυψη των αναγκών των Σχολείων τόσο από την Περιφέρεια όσο και από την Κυβέρνηση.

–     Εύρεση νέων κατάλληλων χώρων και  κτηρίων για να ανεγερθούν νέες σύγχρονες ασφαλείς δομές για την προσχολική αγωγή και όχι μόνο.

–     Ασφαλή κτήρια, σύγχρονης αντίληψης με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

–     Κάλυψη όλων των θέσεων του απαραίτητου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών (καθαριότητας , φύλαξης, τραπεζοκομίας,  ατόμων γενικών καθηκόντων ).

–     Να γίνει μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα των σχολείων όπου θα εκθέσουμε τις απόψεις μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Νέας Ιωνίας  καλούμε τους γονείς σε εγρήγορση και θα οργανώσουμε , σαν δευτεροβάθμιο όργανο , τα πρωτοβάθμια μέλη μας δηλαδή τους συλλόγους γονέων για να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν χωρίς καμία έκπτωση στην εκπαίδευση και ποιότητα ζωής των παιδιών της πόλης μας.

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των μαθητών και των γονιών για την κατάργηση της ισοτιμίας των Πανεπιστημίων έναντι των Κολλεγίων . Είμαστε εναντίον σε ό,τι υποβαθμίζει το δημόσιο Σχολείο και σε ό,τι συμβάλλει στην αποδόμησή του.

Συμμετέχουμε δυναμικά  στην κινητοποίηση  στις 19 Φεβρουαρίου 2020 στην ΚΤΥΠ με όλους τους Συλλόγους Γονέων.

Προτείνουμε παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο  Δήμου Νέας Ιωνίας  την ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30 , στη  δε συνέχεια στην Περιφέρεια Αττικής σε χρόνο που θα ορίσουμε.”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ