Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με μια εντυπωσιακή εκδήλωση για την κοπή της πίτας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας, κάλεσε τους φίλους του για να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα και να καλωσορίσουν τον ερχομό της νέας χρονιάς.

Στην αρχή της εκδήλωσης η παραδοσιακή χορωδία του ΟΠΑΝ με τον μαέστρο Βαγγέλη Σαραντίδη ταξίδεψαν το κοινό με τα ακούσματά τους και μας μετέφεραν σε διαφορετικές τοποθεσίες ερμηνεύοντας κατά μοναδικό τρόπο τα κάλαντα.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν.Ι.Φ.Η.Χ κ. Γαβριήλ ευλόγησε και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και αφιέρωσε το πρώτο κομμάτι στον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

 

 

Ακολούθως ανήλθε στο βήμα ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου ο οποίος παρουσίασε στους παραβρισκόμενους το πλούσιο έργο δράσης που υλοποίησε το Κέντρο μέσα στο 2022, αποτελούμενο από μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, εκδήλωση για τα Καππαδοκικά βιβλία, ημερίδα αθλητισμού και αγώνα δρόμου στη μνήμη των Μικρασιατών προσφύγων που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στη Ν. Ιωνία και Ν. Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα, εκδόσεις βιβλίων και περιοδικών, αλλά και βιβλίων που βραβεύτηκαν σε σχετικούς διαγωνισμούς. Κύρια όμως δράση και μεγάλη επιτυχία ήταν η διοργάνωση του 10ου Συμποσίου του με θέμα: «Από τη Συνθήκη των Σεβρών στη Συνθήκη της Λωζάνης» το οποίο τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ κατέθεσαν τις εισηγήσεις τους 14 πανεπιστημιακοί, ιστορικοί και ερευνητές.

 

 

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Μάκης Λυκούδης παρουσίασε στη συνέχεια την νέα έκδοση του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. «Έγγραφα-Βιβλία-Φωτογραφίες» που υπάρχουν στο Ιστορικό Αρχείο της Ν. Ιωνίας και που στο τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκε στους παρισταμένους.

 

 

 

Ο κύκλος της κοπής της βασιλόπιτας συνεχίστηκε με την Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ιωάννη Κεχρή, τον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, τον πρώην Δήμαρχο Νέας Ιωνίας και ιδρυτή του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Γιάννη Χαραλάμπους, τον πρώην Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Πέτρο Μπουρδούκο, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτη Μανούρη, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Χρήστο Κανλή και τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας κ. Λουκά Χριστοδούλου που αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

 

 

Στους ανωτέρω επισήμους προσφέρθηκε από το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. το αναμνηστικό γραμματόσημο της Ν. Ιωνίας που συμπεριλαμβάνεται στην σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ «Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί» ενώ προβλήθηκε και το σχετικό video παρουσίασης των γραμματοσήμων.

Η εκδήλωση έκλεισε με απότιση φόρου τιμής στο μέλος του Δ.Σ. Σωτήρη Βάρβογλη, ζωγράφου-ψηφιδογράφου,  που «έφυγε» από τη ζωή αιφνιδίως την ημέρα των Θεοφανίων.

 

 

 

 

 

 

Εκλεκτές παρουσίες

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των ανωτέρω, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κ. Κώστας Ζαχαριάδης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Νέας Ιωνίας κ.κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, Αντώνης Καρβουνιάρης, Αγγελική Σακκαλόγλου και Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Γρίβα, Μιλτιάδης Καναβός, Αναστασία Αγγελακοπούλου, Αναστασία Κλάρα, Μαρίλλη Κουλουριώτη, Χρήστος Χατζηϊωάννου και Βασίλης Χριστοδούλου, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρης Σαπουντζάκης, η Πρόεδρος του παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, ο Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Γιάννης Κοντίτσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Νέας Ιωνίας κ. Άγγελος Μελεμενής, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης «Η Καππαδοκία» κ. Κούλα Μπρόλιου, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Κοσμάς Χατόγλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σμυρναίων Πειραιώς – Νίκαιας κ. Κυριάκος Νισκόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Μαδυτίων «Ο Ελλήσποντος» Σταύρος Κατζάκης,  ο συγγραφέας κ. Θοδωρής Κοντάρας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι πολιτιστικών και μικρασιατικών  συλλόγων.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ