Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

“Το θαύμα της απλής αναλογικής του Κλεισθένη και οι ετερόκλητες συμμαχίες”, του Α. Χατζησαββίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά τις εορταστικές ευχές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι καιρός να μιλήσουμε για την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε στην Αυτοδιοίκηση ως Δήμος Νέας Ιωνίας προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, προκειμένου  οι ίδιοι μελλοντικά με την ψήφο τους, να περιορίσουν την εκλογή των αμοραλιστών συμβούλων.

Η χρονιά που πέρασε ολοκλήρωσε στην Αυτοδιοίκηση εμπειρία 16 μήνες δοκιμασίων, σε αρχές, αξίες, θεσμούς και πάσης φύσεως τεχνικές της υποκριτικής συμπεριφοράς τoυ πολιτικού αμοραλισμού, τυχοδιωκτισμού, καιροσκοπισμού, εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.

Η εφαρμογή της απλής αναλογικής αποκάλυψε, την ανωριμότητα και ανικανότητα των στελεχών που κλήθηκαν να την υπηρετήσουν.

Τα 2/3 των Δήμων της πατρίδας μας, δεν έχουν αυτοδύναμες δημοτικές αρχές. Η εκλογή των Δημάρχων έγινε την δεύτερη Κυριακή και για πρώτη φορά λόγω ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ κλήθηκαν να διοικήσουν τους Δήμους, με μειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια. Σώθηκε μερικώς η κατάσταση με το πρόσθετο θεσμικό πλαίσιο, που καθόρισε η επόμενη Κυβέρνηση με νόμους, παρέχοντας πλειοψηφίες και αρμοδιότητες, στην Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στα Νομικά Πρόσωπα. Διαφορετικά η απλή αναλογική του Νόμου ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, καταρρακωμένη θα ακυρωνότανε στη πράξη μέχρι διαλύσεως της Τ.Α.

Έχω κατ’ επανάληψη αναφερθεί σε αναρτήσεις μου,  για τα αντιπαραγωγικά δημοτικά συμβούλια από τις καιροσκοπικές, τυχοδιωκτικές συμπλεύσεις, ετερόκλητων δυνάμεων που απαξιώνουν  κορυφαία αυτοδιοίκητα όργανα και τα χρησιμοποιούνε για να εμποδίζουν το έργο της Δημοτικής Αρχής. Ενώ ο υπεύθυνος θεσμικός ρόλος τους είναι, ο  έλεγχος, η κριτική και οι προτάσεις. Αντί αυτού του ρόλου, γίναμε δέκτες μέσα στα Δ.Σ., απειλών, ότι «θα μας κόψουν τα πόδια»!!! γιατί διατυπώνουμε διαφορετική άποψη, συκοφαντιών που εκτοξεύουν προκλητικά, θρασύτατα συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι που συνδέουν το «δικαίωμα» της συκοφαντίας ανάλογα με το ποσοστό ψήφων που πήρανε!!! Τις συνεχείς μεθοδεύσεις ατέρμονων πολύωρων συζητήσεων, που ο καθένας παίρνει όποτε θέλει και όσες φορές θέλει το λόγο και επιβάλουν στο πρόεδρο από ποιον θα αφαιρέσει το λόγο!!! Ο πρόεδρος επικαλείται τη δημοκρατική του ευαισθησία, λες και είναι αντιδημοκρατικό να τηρείς τους Νόμους και τον ψηφισμένο Κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου!!!, που  επιβάλλουν, να θέτει σε προτεραιότητα τα θέματα της δημοτικής αρχής πρώτα  και όχι τα θέματα της αντιπολίτευσης τα οποία ορισμένα δεν είναι αρμόδιο το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει!!!

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (28/12/2020) της προηγούμενης χρονιάς αποθρασύνθηκαν κατάφορα και παράνομα απέρριψαν, νόμιμα εργατικά δικαιώματα των 452 εργαζομένων στο Δήμο μας,  με ιστορικές αναλύσεις οι προβεβλημένοι «εργατοπατέρες» συνδικαλιστές και όχι μόνο, μαζί με τους «εκπροσώπους της εργατικής τάξης» όπως αυτοαποκαλούνται οι  της Λαϊκής Συσπείρωσης και καταψήφισαν:

1) την αναγνώριση των 452 δικαιούχων εργαζομένων των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.)

2)Την αναγνώριση οφειλής σε χρήμα  των Μ.Α.Π. των ετών 2019-2020. Το ιστορικό το αναλύσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση στο f/b Aristeidis Hatzisavvidis  στις 3 Δεκεμβρίου 2020 και

3) Την απόφαση τρόπου καταβολής όπως ρητά και όχι δυνητικά αναφέρει ο Νόμος 4735/2020 στο άρθρο 60 που οι υπηρεσίες και εμείς  ως Δημοτική Αρχή εισηγηθήκαμε να τα πάρουν εφ’ άπαξ σε χρήμα και να μπούμε στην κανονικότητα της ετήσιας παροχής σε είδος από το 2021, των Μέσων Ατομικής Προστασίας ως έχουμε υποχρέωση.

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουν στους εργαζόμενους στη Δημοτική Αρχή και στους πολίτες; Ότι αυτή η ετερόκλητη συμμαχία αποφασίζει για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για το πότε θα πάρουν οι εργαζόμενοι τα χρήματα που δικαιούνται!!! Ότι αυτή η ετερόκλητη συμμαχία  συστηματικά θα εμποδίζει, νόμιμες αποφάσεις!!! Νομίζουν πως μπορούν με παράνομες διαδικασίες και αποφάσεις να πετύχουν την πολιτική ομηρία της Δημοτικής Αρχής και να ακυρώσουν την υλοποίηση του προγράμματος όπως τα καινούργια λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας και άλλα που θα αναφέρουμε αναλυτικά σε επόμενη ενημέρωση. Όσο διαπιστώνουν πως το πρόγραμμα μας υλοποιείται, τόσο πιο σπασμωδικά αντιδρούν.

Η εκλεγμένη από το Λαό της Νέας Ιωνίας Δήμαρχος ως μονοπρόσωπος θεσμός πρόσβαλε ήδη την παράνομη απόφαση του Δ.Σ για ακύρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθεί και δεν θα υλοποιήσει παράνομες αποφάσεις. Είναι επίσης βέβαιο πως το Σωματείο και οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας, δεν θα ανεχθούν καθόλου, πολιτικές εργατοπατέρων και θα αντιδράσουν ανάλογα.

 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ , ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 7/1/2021

ΑΝΤΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ