Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Τα παιδιά της Ν. Ιωνίας στην αγκάλη της Δημοτικής Κατασκήνωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ετοιμάζεται να καλωσορίσει τους μικρούς του φίλους στη Δημοτική Κατασκήνωση, η οποία λειτουργεί στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Δήμου, σε ένα δροσερό και καταπράσινο περιβάλλον, στο Αλεποχώρι Αττικής.

Ο κ Μανούρης στο μήνυμα του τόνισε ότι «από την στιγμή που αναλάβαμε ως νέα Δημοτική Αρχή, θέσαμε σημαντική προτεραιότητα την αποτελεσματική και ασφαλή οργάνωση της λειτουργίας της Δημοτικής κατασκήνωσης, κάνοντας μια σειρά από σημαντικές ενέργειες. Η διαρκής βελτίωση στις υποδομές, η στελέχωση με ικανό και έμπειρο προσωπικό που εφαρμόζει ένα σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα, αλλά και η σωστή διατροφή που παρέχουμε, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θα προσφέρουμε στα παιδιά της πόλης μας ποιοτικές και αξέχαστες διακοπές. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι η αξέχαστη εμπειρία της κατασκηνωτικής ζωής, που πολλοί μικροί συνδημότες μας έχουν την ευκαιρία να ζήσουν».

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, κ. Ιωάννης Λαζαρίδης, μαζί με Υπηρεσιακούς παράγοντες έχει πραγματοποιήσει πολλές επισκέψεις στον χώρο της κατασκήνωσης ώστε να διαπιστώσει τα προβλήματα για να προβεί στην άμεση επίλυσή τους. Συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής καθώς επίσης και την Δασική Υπηρεσία για τη διάνοιξη, καθαρισμό και συντήρηση των διόδων διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε συνάντηση με τον υπεύθυνο τεχνικών υπηρεσιών για την έγκαιρη συντήρηση και επισκευή όλων των εγκαταστάσεων (οικισμοί, τουαλέτες, μαγειρείο), ώστε αυτές να υποδεχθούν με ασφάλεια τους μικρούς κατασκηνωτές.

Γρήγορα αντανακλαστικά επέδειξε η Νέα Δημοτική Αρχή και στην κατάθεση πλήρους φακέλου άδειας λειτουργίας και νέας μελέτης περιβαλλοντικών όρων.

Από φέτος για πρώτη φορά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών και των γονέων της πόλης, οι αιτήσεις-εγγραφές στη Δημοτική Κατασκήνωση πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά.

Η αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού, κα Γεωργία Τσομπανίδου, δήλωσε: «Η διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής – αίτησης για την κατασκήνωση του Δήμου ήταν στοίχημα για εμάς, το οποίο και κερδίσαμε. Η πόλη επιτέλους πρέπει να αποκτήσει ψηφιακές υπηρεσίες, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ