Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ρίγη συγκίνησης στη Σμύρνη: Αντιπροσωπεία του Δήμου Ν. Ιωνίας στην ιστορική προκυμαία για τα Θεοφάνεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην ιστορική προκυμαία της Σμύρνης, για πέμπτη χρονιά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας παρουσία της Γενικού Πρόξενου της Ελλάδος στη Σμύρνη, κας Αργυρώς Παπούλια και του εκπροσώπου του Δήμου Νέας Ιωνίας, Προέδρου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκά Χριστοδούλου.

Στην ιστορική τελετή του αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού συμμετείχε και η ομάδα πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης με τον προπονητή κ. Γιάννη Κατρουζανάκη να αναδύεται με τον Τίμιο Σταυρό από τα παγωμένα νερά της Σμύρνης.

Πριν την τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων και της Κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού, είχε τελεστεί η Αρχιερατική θεία λειτουργία στο Ναό του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίου.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Νέας Ιωνίας, κ. Λουκάς Χριστοδούλου, αφού μετέφερε τις εγκάρδιες ευχαριστίες στη Γενική Πρόξενο για την φιλοξενία στη Σμύρνη, της απένειμε τιμητική διάκριση για την διαδικτυακή συμμετοχή της στο 9ο Συμπόσιο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., ενώ επίσης της δώρισε έναν πίνακα με την ιστορική προκυμαία παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνου Αλεξανδρή.

*Φωτογραφίες από την αποστολή του Απόλλωνα Σμύρνης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ