Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Παρέμβαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Νέας Ιωνίας για τη σίτιση στους παιδικούς σταθμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών Νέας Ιωνίας διοργανώνει επίσκεψη στο ΚΕΒΡΕΦΟ  προκειμένου να λάβει απαντήσεις σχετικά με ερωτήματα που αφορούν τη σίτιση των παιδιών.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Για το φαγητό και την υγεία των παιδιών μας
Τελικά, τι τρώνε τα παιδιά μας;;
– Για κάποιες εβδομάδες στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού δεν υπήρχαν κρέας, κοτόπουλο, τυρί, χυμός, γάλα, λαδερά κι άλλα βασικά είδη διατροφής. Κάποια από αυτά δεν παρέχονται ακόμα.
– Μαθαίνουμε ότι στους σταθμούς παραδόθηκαν ακατάλληλα υλικά (κιμάς), ο οποίος δε μαγειρεύτηκε ούτε δόθηκε στα παιδιά μας για να προστατευτούν.
– Οι συμβάσεις για την προμήθεια των ειδών αυτών έχουν λήξει και οι νέες δεν έχουν υπογραφεί, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το πότε και το αν. Μαθαίνουμε από φημολογίες, διαρροές κι ανεπίσημες συζητήσεις στους σταθμούς ότι το κρέας που δίνεται εδώ και δυο εβδομάδες είναι από δωρεές ή απευθείας αναθέσεις, χωρίς κάποιος να μας λέει σίγουρα τι τελικά ισχύει και ποιος έχει την ευθύνη του ποιοτικού και υγειονομικού ελέγχου.
Τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη, στις 9:00, δίνουμε ραντεβού στα διοικητικά γραφεία του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. (Αγ. Όλγας & Γαληνού) και απαιτούμε άμεση ενημέρωση και απαντήσεις:
– Δίνονται στους παιδικούς σταθμούς όλα τα προβλεπόμενα είδη διατροφής;
– Τηρούνται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα;
– Τι διέκοψε την τροφοδοσία των σταθμών με όλα τα αναγκαία για τη διατροφή των παιδιών μας; Πότε θα λυθεί το πρόβλημα και με ποιον τρόπο;
– Θα ζητήσουν αύξηση των κονδυλίων ώστε να επαρκούν τα χρήματα για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών;
Δεν είναι δυνατόν, το 2021, να μένουν μωρά παιδιά για ώρες (ακόμη και 8:00-16:00) στο σχολείο τους και να μην έχουν κανονικό φαγητό.
Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, ειδικά για τις τόσο μικρές και τρυφερές ηλικίες που βρίσκονται τα παιδιά μας, είναι βασική ανάγκη και δεν τη διαπραγματευόμαστε!
Δε ζητάμε ελεημοσύνη. Να λυθεί ΑΜΕΣΑ το θέμα.
Πληρώνουμε για τη διατροφή των παιδιών μας μέσω της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών, της επιδότησης του ΕΕΤΑΑ αλλά και των τροφείων, πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που αναλογούν για να έχουν τα παιδιά μας τα βασικά!
Καλούμε όλους του γονείς να είναι παρόντες!”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ