Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Παναγιώτης Μανούρης: Τους τη χαρίζω αυτή τη νίκη. Εμείς θα τιμήσουμε την εντολή που πήραμε

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Παναγιώτης Μανούρης, πολύ πριν οριστικοποιηθεί το τελικό αποτέλεσμα, μίλησε χθες βράδυ στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο εκλογικό κέντρο της παράταξης, λέγοντας:

Αντιλαμβάνομαι ότι η πόλη ζει μια από τις χειρότερες στιγμές της. Ζει υπόγειες διαδρομές. Γνωρίζετε όλοι τη λάσπη που έπεσε στον πρώτο γύρο. Αυτό απαντήθηκε από τον κόσμο της Νέας Ιωνίας, με τη μεγάλη διαφορά που πήραμε. Από την πλευρά μου, έπραξα αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε σοβαρός και έντιμος στη θέση μου. Έκανα έναν αγώνα μαζί σας μιλώντας σε όλη την πόλη, μιλώντας για πράγματα που αφορούσαν στην πόλη. Κι αν χρειαζόταν, αυτό θα ξανάκανα. Ο κόσμος μας τίμησε. Το 35,8%, σε σχέση με τα ποσοστά των υπολοίπων ήταν τεράστιο. Έδειχνε πως η πόλη ήθελε να αλλάξει. Να βρει ελπίδα και να εκσυγχρονιστεί. Ξαφνικά, λοιπόν, στο δεύτερο γύρο, άρχισε το αλισβερίσι. Κάποιοι κρίθηκαν ότι είναι κάπως απρόσιτοι και κάποιοι άλλοι πιο ανεκτικοί για να διοικήσουν. Πρόκειται για μια ουσιαστική, λυπάμαι που θα το πω, συμπαιγνία. Εγώ δεν έχω πικρία. Έχω παραδεχτεί την ήττα όταν χρειάστηκε. Θα μπορούσα να παραδεχτώ κι αυτή την ήττα, αν δεν είχε γίνει με έναν βρώμικο τρόπο. Και είναι βρώμικος αυτός ο τρόπος, που έγινε η συμφωνία. Ήταν μια συμφωνία απολίτικη. Ήταν μια συμφωνία, η οποία εξελίχθηκε (για όσους ήταν στα εκλογικά τμήματα) με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Πέρασα από όλα δυο φορές. Και τα 111 εκλογικά τμήματα. Έχω εικόνα του κάθε τμήματος και καταλαβαίνω πολύ καλά τι ακριβώς έγινε. Όλοι έχουν δικαίωμα, βέβαια. Και όπως έχω πει: Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Η πόλη θα διοικηθεί και μ’ αυτό το σύστημα και με τις οποιεσδήποτε συμφωνίες έχουν γίνει. Γιατί προφανώς έχουν γίνει..
Σε ό,τι με αφορά θα ακούσω τους συνεργάτες μου και θα πάρω τις αποφάσεις μου. Καταλαβαίνω ότι τα αίματα είναι ακόμα ζεστά. Είναι μπερδεμένα τα συναισθήματα. Η απογοήτευση είναι μεγάλη, επειδή είχαμε εκπονήσει ένα σοβαρό σχέδιο για την πόλη. Θα είναι παρήγορο ακόμα και να το αντιγράψουν, αν μπορέσουν να το καταλάβουν και να κάνουν πέντε πράγματα για τη Νέα Ιωνία. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, άσχετα από τις λεπτομέρειες και τη μικρή διαφορά. Αυτό δείχνει κάτι. Αυτό το «κάτι» εγώ το σέβομαι. Θέλω να το σεβαστείτε όλοι, με ηρεμία, με αυτό που θα κουβαλήσει ο καθένας μέσα του, κι εγώ με τη σειρά μου. Αυτή η εικόνα απόψε εδώ είναι εικόνα νίκης. Και, όμως, υπάρχει μία καταγεγραμμένη με νούμερα ήττα.
Θα δώσω  μία συνέντευξη Τύπου σε λίγο καιρό από τώρα. Όλη η Ιωνία θα καταλάβει πολύ καλά ότι χάθηκε μια ευκαιρία. Υπέκυψε στη λάσπη και στον βρώμικο πόλεμο, στον οποίο εμείς 5 χρόνια αρνηθήκαμε να συμμετέχουμε. Και οι συμπαιγνίες έφεραν το σημερινό αποτέλεσμα, το οποίο, επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά, αποτελεί πραγματικότητα. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γράψουν οι διάφοροι «τύποι» στο διαδίκτυο για τις δηλώσεις μου. Άλλωστε, μη κοροϊδευόμαστε: Ό,τι έγινε, έγινε υπόγεια. Αλλιώς οι δηλώσεις τους θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρες. Έγιναν δηλώσεις του τύπου: «Ο κ. Γκότσης στηρίζει την κ. Θωμαΐδου», και κανένας δεν τις διέψευσε. Όμως, διαβάζοντας αυτόν τον τίτλο, ο πολίτης έβλεπε μία πολιτική δήλωση. Γιατί δεν τη διέψευσε κανένας; Αν εσείς βρίσκετε έναν κοινό παρανομαστή πολιτικού χαρακτήρα σε όλα αυτά, τότε προφανώς ο Κλεισθένης “πέτυχε”.
Εγώ δεν βλέπω κανένα κοινό πέρα από το αμόκ για τη διατήρηση της εξουσίας απ’ τη σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία δεν μπορεί να καταλάβει ότι έχασε πανηγυρικά τις εκλογές. Με τη στάση της προτίμησε να έχει ένα “όχημα” με ανθρώπους, που είναι εκλεγμένοι και οι οποίοι στο ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο, καταγεγραμμένα και στον Τύπο, έχουν διασύρει και τον Δήμαρχο και το επιτελείο του, με χτυπήματα κάτω από τη μέση, με κατηγορίες πολύ σοβαρές, τις οποίες εμείς δεν υιοθετήσαμε. Και αν πάλι ερχότανε αυτή η στιγμή, δεν θα τις υιοθετούσαμε, γιατί θεωρούμε ως πρώτιστο καθήκον μας να είμαστε αξιοπρεπείς.

Αν για κάτι πραγματικά λυπάμαι είναι μόνο γιατί απογοήτευσα εσάς. Σήμερα έπρεπε να είναι μια μέρα νίκης για την πόλη και μια καινούργια αρχή. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Εσείς τρέξατε. Και τρέξατε με αυτοθυσία. Έγινε μια συλλογική δουλειά, που την κάναμε όλοι μαζί. Όλοι μαζί κάναμε κάτι πολύ δύσκολο. Ήταν ένα τεστ και για την πόλη.  Να ξέρετε ότι όλοι για μένα είστε δικοί μου άνθρωποι πλέον. Να νιώθετε έτσι. Εγώ έτσι νιώθω. Ήταν τιμή για μένα και ο αγώνας που κάναμε και η εμπιστοσύνη που μου δείξατε.
Είναι δύσκολη η στιγμή. Δεν θα ‘θελα να πω περισσότερα. Κρατείστε ζωντανό αυτό το πρόγραμμα, αυτό το όνειρο που είχαμε για την πόλη. Και ας ελπίσουμε ότι έστω και κάποιοι άλλοι θα μπορέσουν να το υλοποιήσουν. Ένα πράγμα θέλω να τους θυμίσω: Ότι επί πέντε χρόνια τιμήσαμε θεσμικά τη θέση μας και δεν φερθήκαμε άσχημα σε κανέναν. Για μερικούς μήνες, και ειδικά προς το τέλος, δεν χτύπησαν απλά κάτω από τη μέση. Δεν σεβάστηκαν τίποτα. Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα θέλουν να διοικήσουν την πόλη. Προσωπικά, τους τη χαρίζω τη διοίκηση. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς. Κι ας ήταν 51% με 49%. Και μόνο η σύμπλευση και η απουσία πολιτικής άποψης καθαρής, δείχνει ξεκάθαρα ποιος ήταν ο στόχος της Δημοτικής Αρχής του κ. Γκότση. Γιατί για μένα το ζήτημα ήταν εκεί. Ας πάνε, λοιπόν, με το όχημα που διάλεξαν, για να κρατήσουν τις καρεκλίτσες τους. Και, τουλάχιστον, ας μάθουν από τη μεγάλη αποτυχία των εννιά χρόνων, μήπως και κάνουν κάτι καλό για την πόλη.
Σε ό,τι αφορά εμάς, κάναμε ένα ωραίο ταξίδι. Και να ξέρετε ότι είμαι πολύ περήφανος. Και όπως σας κοίταξα στα μάτια, έτσι κοίταξα και τον κάθε Ιωνιώτη στα μάτια. Μόνο που οι ευκαιρίες για να το καταλάβει κάποιος, την καθαρότητα από τη βρωμιά, δεν δίνονται κάθε στιγμή. Θα το καταλάβουν όλοι όταν θα ‘ρθει η ώρα. Στη δημοκρατία  όμως, εκλογές γίνονται σε συγκεκριμένη στιγμή, και αυτή η στιγμή πέρασε.
Σας ευχαριστώ όλους που με πιστέψατε. Το σπουδαίο είναι ο καθένας μας να τα έχει καλά με τη συνείδησή του. Έτσι, μπορεί να χάσει εκλογές αλλά δεν χάνει τον εαυτό του και τις αξίες του.
Εμείς πήραμε μία εντολή. Και θα την τιμήσουμε. Το επόμενο διάστημα, πρέπει ν’ ασχοληθώ κι εγώ με τη δουλειά μου, με την οικογένειά μου, με τους ανθρώπους μου. Να ξέρετε ότι όλοι για μένα είστε δικοί μου άνθρωποι πλέον. Να νιώθετε έτσι. Είναι τιμή για μένα η εμπιστοσύνη και η αγάπη σας.
Σας ευχαριστώ”

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Ρλρνη

    4 Ιουνίου 2019 at 6:56 μμ

    Οι Ιωνιώτες και οι Ιωνιώτισες ψήφισαν τον Δήμαρχο που ήθελαν για την πόλη τους την πρώτη Κυριακή , και αυτός ήταν ο κ. Μανούρης . Τώρα πως έγινε το θαύμα και Δήμαρχος της πόλης θα είναι η κ.Θωμαΐδου ; … … λυπάμαι αλλά ούτε ο Θεός δεν το ξέρει .

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ