Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τίμησε τη μνήμη των Μικρασιατών προγόνων

0

Με σεβασμό και κατάνυξη τελέστηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευθερουπόλεως, παρουσία της Δημάρχου Νέας Ιωνίας κας Δέσποινας Θωμαΐδου, των επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εν συνεχεία, στον περίβολο του Ιερού Ναού, κατατέθηκαν στεφάνια στην προτομή του Μητροπολίτη Πατάρων Μελετίου, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής από φορείς και Σωματεία της πόλης.

”Σήμερα τιμούμε την μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, την μεγαλύτερη καταστροφή που υπέστη το έθνος μας στην ιστορία του.Τιμούμε εκείνους που ξεριζώθηκαν από τα χώματα και τα σπίτια τους και ήρθαν πρόσφυγες, σε τούτα τα μέρη, με μοναδικό εφόδιο την εργατικότητα, την νοικοκυροσύνη, τον πολιτισμό τους και στάθηκαν όρθιοι και μεγαλούργησαν, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της σύγχρονης Ελλάδας”, δήλωσε η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κα Δέσποινα Θωμαϊδου.

 

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.