Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Οι γυναικείες φωνές ενώθηκαν στο Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια ιδιαίτερα επιτυχημένη, και συγκινητική εκδήλωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» και οι Σύλλογοι Γυναικών Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας (μέλη της ΟΓΕ) τίμησαν την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» με μεγάλη συμμετοχή κοινού.

Με συγκεκριμένη επιλογή τραγουδιών έγινε αναφορά στους αγώνες των γυναικών στο παρελθόν, στο παρόν αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον δόθηκε υπόσχεση συνέχισης των αγώνων.

Οι συμμετέχουσες από το εκπαιδευτικό σωματείο και τους Συλλόγους Γυναικών διάβασαν κείμενα, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή από τις γενναίες γυναίκες της ΦουέντεΟβεχούνα, τις Μοντίνες των ρυζοχώραφων της Ιταλίας, τις υφάντριες του Πειραιά, τις καπνεργάτριες του Αγρινίου, της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, τις γυναίκες εξόριστες, φτάνοντας σε μαρτυρίες στο παρόν από τις εκπαιδευτικούς, από τις άνεργες, τις εμποροϋπαλλήλους, τις εργαζόμενες στην υγεία, τις γυναίκες που βιώνουν την πολύμορφη βία καθημερινά .

 

Ενδιάμεσα ακούστηκαν τραγούδια με ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκαν ο Κώστας Βλαχούτσος και η Ράνια Μπαλή, ενώ Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή όπου διαβάστηκε η επιστολή που έστειλε μια εργαζόμενη από τη ΛΑΡΚΟ, περιγράφοντας  την περηφάνια  και τη δύναμη που παίρνουν εκεί οι γυναίκες  από την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση των εργαζομένων  για να συνεχίσουν τον τίμιο αγώνα που δίνουν.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ