Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Νέα Ιωνία: Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις ζημιές από την κακοκαιρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές που υπέστη η Νέα Ιωνία μετά την κακοκαιρία της 13ης Οκτωβρίου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται στη διαχείριση της κατάστασης από τη δηοτική αρχή, ενώ προτείνει τρόπους ώστε να επισπευθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

“Την Πέμπτη 15/10/2020 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον επικεφαλής της κ. Κ. Κατιμερτζόγλου, επισκέφτηκαν την Γ. Γραμματέα του Δήμου κα Μιχελογιαννάκη, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκταση και το μέγεθος των καταστροφών που προκλήθηκαν σε κατοικίες και καταστήματα των περιοχών της Καλογρέζας και της Νεάπολης που επλήγησαν.

Την ίδια ημέρα που έγιναν οι καταστροφές είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Δήμαρχο, όμως η εικόνα των καταστροφών που μας μετέφερε τις πρώτες ώρες δεν εμφάνιζε το μέγεθος που διαπιστώθηκε στη συνέχεια, με την επίσκεψή μας στο Δημαρχείο. Από την ενημέρωση που είχαμε από τη Γ. Γραμματέα του Δήμου και μία μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας μάθαμε ότι:

1. Ο δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πληγέντες.
2. Μέχρι εκείνη την ώρα είχαν κατατεθεί περίπου 200 αιτήσεις, με τις καταστροφές να εντοπίζονται κυρίως σε ηλιακούς θερμοσίφωνες, σπασμένα τζάμια κατοικιών και καταστημάτων, σε δέντρα τα οποία έσπασαν προκαλώντας διακοπή της κυκλοφορίας και ζημιές σε αυτοκίνητα, ορισμένες σκεπές κατοικιών κ.λπ.
3. Συγκροτήθηκαν δύο συνεργεία με τρεις μηχανικούς το καθένα και μία κοινωνική λειτουργό για επιτόπου αυτοψίες καταγραφής των ζημιών και χορήγηση βοήθειας σε οικογένειες που την είχαν ανάγκη, με προτεραιότητα -όπως μας είπαν- στα σπίτια με κατεστραμμένες στέγες.
4. Η ενημέρωση των κατοίκων για να υποβάλουν αιτήσεις γίνονταν μόνο μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.
5. Σχετικά με το ύψος των αποζημιώσεων αυτές θα είναι στη βάση των τετραγωνικών του κάθε σπιτιού και σε συνάρτηση με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Σε ερωτήσεις που υποβάλαμε για τις συγκεκριμένες καταγραφές που έχει κάνει ο Δήμος μέχρι εκείνη την ώρα, δεν είχαν συγκεκριμένα στοιχεία να μας δώσουν.

Από την πλευρά μας ζητήσαμε:

  • Να επισπευσθούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών, για να αποζημιωθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι πληγέντες
  • Να γίνει πολύ πιο πλατιά ενημέρωση των κατοίκων, με ποιους τρόπους μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, δημοσιεύοντας πρόσκληση σε τοπικές εφημερίδες και με ενημερωτικές αφίσες στις γειτονιές. Ζήτημα σοβαρό στο οποίο μέχρι σήμερα δεν έχουν ανταποκριθεί.

Καλούμε τους κατοίκους να συγκροτήσουν επιτροπές στις γειτονιές και να διεκδικήσουν την άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε αυτές να αποκατασταθούν άμεσα, όπως και την άμεση ανάγκη στήριξης από την κοινωνική Υπηρεσία σε οικογένειες που έχουν την έχουν ανάγκη.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ