Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Νέα Ιωνία: Ερώτημα για τις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία έθεσε η Δημιουργία Αλληλεγγύη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση – ερώτημα σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων της κακοκαιρίας της 13ης Οκτωβρίου στη Νέα Ιωνία έθεσε η δημοτικά παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” προς τη δημοτική αρχή.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει:

“Δεδομένου ότι η Νέα Ιωνία συμπεριλαμβάνεται στους Δήμους που έχουν πληγεί και έχουν υποστεί υλικές καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν στις 13 Οκτωβρίου 2020 και ότι μέχρι και σήμερα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , τουλάχιστον της Αντιπολίτευσης , δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται και το στάδιο αυτής προκειμένου να χορηγηθούν οι αποζημιώσεις σε όσους τις δικαιούνται, ρωτήσαμε την Δήμαρχο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου 2020 να μας απαντήσει σχετικά, προκειμένου να ενημερωθούμε επίσημα , αφού η μόνη ενημέρωση μας περιορίζεται και εξαντλείται σε ότι δημοσιεύεται από την Δημοτική Αρχή στην επίσημη σελίδα του Δήμου “Δήμος Νεας Ιωνίας-Municipality of Nea Ionia”.

Εκεί πληροφορούμαστε ότι η Δήμαρχος συναντάται με Δημάρχους που ομοίως οι Δήμοι τους έχουν πληγεί από τα ίδια ακραία καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να συντονίσουν την δράση τους για περαιτέρω διεκδικήσεις .
Απατώντας η Δήμαρχος δεν είπε τίποτε το συγκεκριμένο αλλά περιορίστηκε να αναφέρει γενικά και αόριστα πως ως Δημοτική Αρχή ενημέρωσαν (με ποιον τρόπο άραγε;) τους πολίτες , που είχαν υποστεί ζημίες από την κακοκαιρία , και ότι θα πρέπει να κάνουν αιτήσεις, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες οδηγίες ποιοί θα τις υποβάλλουν, σε ποιό φορέα και με ποιά δικαιολογητικά. Τόνισε επίσης ότι δεν μπορούν να αποζημιώσουν φθορές σε αυτοκίνητα, επειδή έτσι τους ενημέρωσαν (ποιοί άραγε;) και κατά την συνάντησή της με άλλους Δημάρχους, μαποφάσισαν να το λύσουν μέσω της Περιφέρειας.

Η απάντηση της Δημάρχου απέχει μακράν από την έννοια τόσο “της επίσημης” αλλά και αυτής καθ’ αυτήν “της ενημέρωσης”, αφού όλα αυτά που δήλωσε ενώπιον του ανώτατου οργάνου Διοίκησης του Δήμου, δηλαδή του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη διαδικασία που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ούτε μκαι με την πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα για το εν λόγω θέμα ειπώθηκε στην Βουλή από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Λοβέρδου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Υπουργείο, προκειμένου να οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές και εν συνεχεία να δοθούν οι αποζημιώσεις σε όσους τις δικαιούνται, έχει ενημερωθεί ότι η Περιφέρεια έχει ζητήσει και από τον Δήμο Νέας Ιωνίας, όπως και από τους Δήμους Ν. Ηρακλείου και Γαλατσίου, να της χορηγήσουν σχετικά έγγραφα από τον Οκτώβριο. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει σταλεί τίποτε στο Υπουργείο και ότι τόσο το Υπουργείο Υποδομών όσο και η Περιφέρεια πιέζουν τους Δήμους, και της Ν. Ιωνίας, έτσι ώστε σύντομα να οριοθετηθεί η περιοχή, για να ξεκινήσει και η Κεντρική Διοίκηση να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, να δώσει δηλαδή όλες τις αποζημιώσεις στους ανθρώπους που τις δικαιούνται.

Εάν πράγματι έχει τηρηθεί από την Δημοτική Αρχή η διαδικασία που προβλέπεται για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φυσική καταστροφή, εδώ είμαστε.

Τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, έχουμε εκ νέου Δημοτικό Συμβούλιο, ας μας επιδείξει τα σχετικά έγγραφα που έχει αποστείλει, ή τα mail επικοινωνίας με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης « Δημιουργία Αλληλεγγύη»

Παναγιώτης Μανούρης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Χριστοδούλου Βασίλειος, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος., Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία., Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Τσιακαλάκης Γεώργιος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ