Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Κοσμοσυρροή στην κοπή πίτας της δημοτικής παράταξης Ν. Ιωνίας “Δημιουργία Αλληλεγγύη” [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Με όμορφο και ζεστό κλίμα ξεκίνησε η νέα χρονιά για τη δημοτική παράταξη παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και τον επικεφαλής Παναγιώτη Μανούρη, με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 12/1 στον κινηματογράφο “Αστέρα”, παρουσία πλήθους πολιτών της Ν Ιωνίας.

Την πίτα της παράταξης ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας κ. Γαβριήλ. Ακολούθησε o σύλλογος Κρητών Νέας Ιωνίας με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την Κρήτη.

Στη συνέχεια απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Χάρη Σαπουντζάκη για το μεγάλο έργο που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης και όχι μόνο. Μάλιστα, την απονομή έκαναν πρώην μαθητές του μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” Παναγιώτης Μανούρης.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής Παναγιώτης Μανούρης, αναφέρθηκε στο ρόλο της παράταξης και στη γενικότερη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και στον Δήμο Ν. Ιωνίας.

Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων είπε και τα εξής: “Το δημοκρατικό αυτό αποτέλεσμα το έχουμε σεβαστεί γι αυτό και είμαστε εδώ για να κλείσουμε έναν κύκλο και να ανοίξουμε έναν άλλο, τον κύκλο της αντιπολίτευσης, καθώς μπορεί αυτή την στιγμή να είμαστε η πλειοψηφήσασα παράταξη στον Δήμο, ωστόσο, αυτό το σύστημα μας έδωσε την θέση της αντιπολίτευσης και εμείς οφείλουμε να την τιμήσουμε. Έχουμε ένα συγκεκριμένο έργο να κάνουμε, να εκπροσωπήσουμε επάξια με όλους τους τρόπους αυτούς που μας ψήφισαν, από αυτή την θέση που μας έχουνε τάξει. Το όραμα υπάρχει και με την στήριξη του κόσμου προχωράμε με στόχο την επόμενη τετραετία να έχουμε πάλι την ευκαιρία μας. Για την πατρίδα βλέπουμε ότι γίνεται σήμερα μία καινούρια προσπάθεια, βλέπουμε ένα διαφορετικό κλίμα, χρειάζεται ομοψυχία και προσπάθεια από όλους.”

Σχετικά με την αυτοδιοίκηση τόνισε: “Η αυτοδιοίκηση έχει ένα κουτσουρεμένο νόμο, τον Κλεισθένη, ο οποίος δεν έλαβε υπόψιν του πολλά πράγματα, το εκλογικό σύστημα δεν ήταν το μόνο, είχε πολλά προβλήματα που τα είχαμε επισημάνει, ήρθε και μία τροπολογία το περασμένο καλοκαίρι για να διευκολύνει ουσιαστικά τους ανθρώπους που έχουν την διοίκηση στα χέρια τους. Αυτός ο νόμος δεν έδωσε την δυνατότητα να υπάρξουν συνεργασίες. Εμείς όπου διαφωνούμε ψηφίζουμε λευκό που σημαίνει ότι διευκολύνουμε την δημοτική αρχή να διοικήσει.”

Ασκώντας κριτική στην παρούσα Δημοτική Αρχή, ο Παναγιώτης Μανούρης είπε: “Υπάρχει μία εμμονή που πρέπει να τελειώνει, δεν έχουμε κανένα προσωπικό πρόβλημα με την Δήμαρχο, εμείς είμαστε εκεί ως αντιπολίτευση για να προσφέρουμε. Δεν γίνεται με εννέα άτομα να διοικήσει τον Δήμο, οποιοσδήποτε νόμος και να ισχύει. Όλος ο προϋπολογισμός είναι το πρόγραμμα του κ. Γκότση. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να εκδικηθούμε κανέναν, είμαστε πολιτικοποιημένα πρόσωπα που σημαίνει ότι κρατάμε την θέση μας. Η Νέα Ιωνία έχει βαθιά χρώματα και αυτά είναι η ιστορία της, την οποία πρέπει να τιμάει κάθε δημοτική αρχή. Η Ν. Ιωνία δεν είναι φούξια, το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να λειτουργήσει. Η Δήμαρχος αντί να φτιάξει την πόλη φτιάχνει το Δημαρχείο και τους ορόφους της με κωδικούς από τα σχολεία.”

Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα-πρόσκληση στην Δημοτική Αρχή λέγοντας: “Όποιος θέλει να αναμετρηθεί τον προκαλώ τώρα, όχι πριν τις εκλογές, σε μία ανοικτή συζήτηση, παρουσία του κόσμου, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να μιλήσουμε με δημοσιογράφους, οι οποίοι θα μας κάνουν ερωτήσεις για το τι θέλουμε να κάνουμε στην πόλη, ώστε να καταλάβουμε ποιος έχει άποψη και ποιος όχι”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού ελληνικά αμυντικά συστήματα Νίκος Κωστόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Χάρης Χριστοδούλου, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Χατζηαγγελής, ο εκπρόσωπος από την γενική γραμματεία της νομαρχιακής οργάνωσης του Κινήματος Αλλαγής, Τάσος Αδρασκέλας, όπως και πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων της Ν. Ιωνίας.

Το παρών έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης: Βασίλης Χριστοδούλου, Μιλτιάδης Καναβός, Φώτης Τσομπάνογλου, Χάρης Λάμπρου, Γιάννης Λαζαρίδης, Αναστασία Κλάρα, Ευθύμιος Παπαμαργαρίτης, Σωτήρης Σκευοφύλακας, Χρήστος Αναμουρλόγλου, Γιώργος Τσιακαλάκης, Αναστασία Αγγελακοπούλου, Γιώργος Στέφας, Σοφία Ναϊσίδου και Μαρίλη Κουλουριώτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ