Κορωνοϊός: Συνάντηση ενημέρωσης της Δημάρχου Ν. Ιωνίας, Δ. Θωμαΐδου με τους Διευθυντές των σχολείων

0

Με αφορμή τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού στην Αττική, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου συνάντησε στον χώρο του Δημαρχείου τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Δημάρχου με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στη σχολική κοινότητα και στο Δήμο σχετικά με την ενημέρωση και τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης ενδεχόμενης επιδημίας από τον κορωνοϊό.

Το “παρών” έδωσε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα. Ελένη Αλατσίδου, η οποία έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που υποβλήθηκαν και κατέγραψε όλα τα προβλήματα που τέθηκαν από τους Διευθυντές, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Δήμου, κα. Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, η Πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ κα. Ελένη Γρίβα και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’/θμιας Εκπαίδευσης κα. Αγγελική Δούκα.

Η Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη της άμεσης επικοινωνίας των Διευθύνσεων των σχολικών μονάδων με την Δημοτική Αρχή, προκειμένου να καθορίζονται οι άμεσες προτεραιότητες. Χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη τη συνάντηση και επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει μια σειρά προληπτικών μέτρων όπως η συμπληρωματική προμήθεια υγειονομικού υλικού και η προγραμματισμένη προληπτική απολύμανση των σχολικών μονάδων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε από τους Διευθυντές το θέμα με τις σχολικές καθαρίστριες με την Δήμαρχο κα. Δέσποινα Θωμαΐδου να ενημερώνει ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, αλλά το θέμα έχει πλέον απασχολήσει και την ΚΕΔΕ στο τελευταίο Διοικητικό της Συμβούλιο ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.