Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κινητοποίηση κατά της ενεργειακής ακρίβειας την Τετάρτη 8/2 στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Κινητοποίηση κατά της ενεργειακής ακρίβειας με αφορμή το θλιβερό περιστατικό όπου μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από πυρκαγιά θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Ιωνία.

Ο Σύλλογος Γ. Σεφέρης αναφέρει σχετικά: “Άλλο ένα θύμα μετράμε από σήμερα Κυριακή 5/2 στο όνομα της ενεργειακής φτώχειας όταν πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες σε σπίτι στη Νέα Ιωνία. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να ζεσταθεί μέσα στο ίδιο της το σπίτι και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα.

Είναι εξοργιστικό να υπάρχουν συνάνθρωποι μας, που εξαιτίας της ενεργειακής φτώχειας αναγκάζονται, για να προφυλαχτούν από την βαρυχειμωνιά να θερμαίνονται με επικίνδυνα «μέσα», βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Είναι εγκληματική η πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και όλων των προηγούμενων, η πολιτική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης, του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του πανάκριβου ρεύματος και καυσίμων, που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και στην απόγνωση τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους αλλά και όλα τα σωματεία και τους φορείς της Ν. Ιωνίας σε συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στην οδό Ανατολής 18, τον τόπο όπου η συνάνθρωπος μας βρήκε τραγικό θάνατο. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο.

Να μη χαθεί καμιά άλλη ανθρώπινη ζωή

Όλοι στην κινητοποίηση

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 6.00 μ.μ.  

οδός Ανατολής 18, Νέα Ιωνία και στην πορεία στο Δημαρχείο”

Ακόμη ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας  εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Συναγωνίστριες,

Με θλίψη και οργή σας ανακοινώνουμε ότι μετράμε άλλο ένα θύμα στο «βωμό» της ενεργειακής φτώχειας. Την Κυριακή 5/2, έχασε τη ζωή της μια συμπολίτισσα μας, όταν το σπίτι της τυλίχτηκε στις φλόγες, στην προσπάθειά της να ζεσταθεί αυτές τις κρύες μέρες που διανύουμε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα όπου και κατέληξε.

Είναι απαράδεχτο εν έτη 2023 να ριψοκινδυνεύουν ή και να χάνουν τη ζωή τους συνάνθρωποί μας από το κρύο, την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Δε θα ανεχτούμε να υπάρξουν άλλα θύματα!

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας για όλα τα σχολεία, να προστατεύονται τα παιδιά μας από το κρύο! Με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, να υπάρχει επαρκή πετρέλαιο σε κάθε σχολική τάξη.

Να μη μείνει κανένα σπίτι δίχως θέρμανση!

Ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» μαζί με άλλους φορείς και σωματεία της πόλης μας, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στην οδό Ανατολής 18, όπου βρίσκεται το σπίτι της αδικοχαμένης συνανθρώπου μας. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο.

Να μη χαθεί καμία άλλη ανθρώπινη ζωή

Όλοι στην κινητοποίηση

Τετάρτη 8/2, 18:00

οδός Ανατολής 18, Νέα Ιωνία”

 

 

Τέλος, η παράταξη “Εκτός Σχεδίου” αναφέρει:

“Την Κυριακή 5/2 μία ηλικιωμένη γυναίκα στην πόλη μας έχασε την ζωή της μετά από πυρκαγιά στο σπίτι της, που προκλήθηκε από κάποιο θερμαντικό μέσο, και η άτυχη γυναίκα φαίνεται να εγκλωβίστηκε πίσω από την πόρτα, χάνοντας τις αισθήσεις της από τις αναθυμιάσεις. Το τραγικό αυτό περιστατικό έρχεται δυστυχώς να προστεθεί, σε έναν αυξανόμενο αριθμό τέτοιων περιπτώσεων, τα τελευταία χρόνια. Περιπτώσεις που μοιάζουν αδιανόητες στην εποχή μας. Mία εποχή τεράστιας παραγωγής πλούτου που όμως τον συγκεντρώνει το κεφάλαιο, και στην οποία μοιάζει πολυτέλεια η σωστή και ασφαλής θέρμανση ενός σπιτιού.

Για κάποιους, μπορεί να είναι απλά μια απώλεια, μια είδηση που θα περάσει στα ψιλά, ανάμεσα στις δεκάδες ειδήσεις για την κακοκαιρία. Πρόκειται για αυτούς που στα λόγια πάντα θα λένε ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη, αλλά στην ουσία το μόνο που για αυτούς έχει αξία είναι το κέρδος. Είναι αυτοί που πάντα με το δόγμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική θα υπηρετήσουν με πίστη και αφοσίωση τις πολιτικές του Κεφαλαίου και της ΕΕ.

Σε μια περίοδο που οι κυβερνήσεις, προηγούμενες και τωρινή, έχουν στύψει οικονομικά τον λαό και οι τιμές αγαθών πρώτης ανάγκης έχουν εκτοξευτεί (super market, ενέργεια κλπ) είναι δυστυχώς επόμενο να υπάρχουν συνάνθρωποί μας που θα πρέπει να διαλέξουν καθημερινά ανάμεσα στο φαγητό ή το κρύο…

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, αποδεικνύεται πόσο εγκληματική είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική, που έχει μετατρέψει την ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα με τις τιμές να καθορίζονται στα χρηματιστήρια… Φτωχοί άνθρωποι χωρίς δυνατότητα ασφαλούς θέρμανσης στο σπίτι τους, επιστρατεύουν ό,τι μπορούν μαγκάλια, παλιές σόμπες, ακατάλληλα θερμαντικά μέσα για να αντιμετωπίσουν το κρύο και… συναντούν το θάνατο. Δεν φταίει η φυσιολογική, για την εποχή και γνωστή εδώ και μέρες, κακοκαιρία όπως προσπαθούν τα καλοταϊσμένα Μέσα Μαζική Εξαπάτησης να μας πουν. Φταίει το μόνο πράγμα που για αυτούς έχει αξία, η εξασφάλιση του κέρδους του κεφαλαίου.

Οι επιδοτήσεις – ψίχουλα που ανακοινώνει η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δώσουν λύση στην ενεργειακή και οικονομική φτώχεια.

Χρειάζεται να βγούμε σε κάθε γειτονιά, με μαζικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσουμε, να φωνάξουμε ότι η ενέργεια και η θέρμανση είναι δημόσια αγαθά και όχι εμπορεύματα.

Ως Εκτός Σχεδίου θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις τόσο σε τοπικό επίπεδο αλλά και συνολικά, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να βρει ο θυμός και η οργή του κόσμου της εργασίας αγωνιστική διέξοδο για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και της ελευθερίας.

Απαιτούμε:

  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις για να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες και τις απώλειες από τα, μνημόνια, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
  • Δημόσια δωρεάν κοινωνικά αγαθά (Παιδεία, Υγεία, Ρεύμα, Νερό). Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση της ΔΕΗ, των ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας αλλά και όλων των ιδιωτικών εταιρειών κοινωνικών αγαθών με εργατικό-λαϊκό έλεγχο. Πλήρης και οριστική κατάργηση των χρηματιστηρίων ενέργειας και όλου του τρόπου τιμολόγησης, διαπραγμάτευσης και εμπορίας του ρεύματος.
  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, θέρμανση, τηλέφωνο.

Να χάσει το κεφάλαιο να ζήσει ο λαός.

Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός σώζει τον λαό!

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

www.ektossxediou.blogspot.com, [email protected]

ΥΓ. Ο Δήμος μας για μία ακόμη φορά, σε τόσο αντίξοες συνθήκες, ανοίγει θερμαινόμενο χώρο από τις 8πμ έως στις 8μμ. Να υποθέσουμε ότι τότε μόνο υπάρχει ανάγκη και μετά η θερμοκρασία ανεβαίνει;;;”

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ