Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Η συγγραφέας Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη στο πλευρό των παιδιών στη Ν. Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, στο Παναιτώλιο του Δήμου Νέας Ιωνίας, οι μικροί μας φίλοι είχαν μια δημιουργική συνάντηση με τη διακεκριμένη συγγραφέα Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη, η οποία παρουσίασε μια ιδιαίτερη διαδραστική αφήγηση του βιβλίου “Tο ψαράκι που μπορούσε να ευχηθεί”.

Όταν οι ήρωες της ιστορίας «ζωντάνεψαν», τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν με μεγάλη χαρά.

Στο τέλος της παρουσίασης, η συγγραφέας ζήτησε από τα παιδιά με μια φράση του ο καθένας να φτιάξουν μέσα σε λίγα λεπτά ένα παραμύθι. Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους θησαυρούς που κρύβει ο μαγικός κόσμος των βιβλίων.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των παιδικών τμημάτων σχετικά με το θέμα του παραμυθιού.

Η κυρία Ρένα Ρώσση – Ζαϊρη έχει γράψει 20 βιβλία για ενηλίκους, πάνω από 200 παιδικά και της έχει απονεμηθεί το Βραβείο Λογοτεχνίας. Επίσης, έχει κερδίσει δύο βραβεία PUBLIC για τα μυθιστορήματά της “Δίδυμα Φεγγάρια και Αλμύρα – Η ευτυχία αλλιώς”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγγραφέας δήλωσε εντυπωσιασμένη τόσο από τις εργασίες των μαθητών όσο από την οργάνωση και την παρουσίαση συνολικά της εκδήλωσης, ευχαριστώντας θερμά όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Βασίλης Αναλυτής, η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού ,κα. Κωνσταντίνα Σιμωνετάτου-Καλέμη, καθώς και εκπαιδευτικοί και διευθυντές σχολείων.

Υπεύθυνες βιβλιοθήκης: Σούμπαση Θεοδώρα και Καβαλάρη Μαρία.
Διδασκαλία – Επιμέλεια έκθεσης: Μαριάνθη Κουμαριανού και Κωνσταντίνα Μπαρμπαρή.
Επιμέλεια εκδήλωσης: Δημήτρης Βάρβογλης.
Παρουσίαση: Τάνια Κουμπή.
Οργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Ν. Ιωνίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ