Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Η Νέα Ιωνία τίμησε τις αδικοχαμένες ψυχές της Μικρασιατικής Καταστροφής

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλίμα συγκίνησης η προσφυγική Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την Εθνική Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, 19 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του ΔΣ του Δήμου καθώς και εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων.

 

 

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη των αειμνήστων, κατά σάρκα και κατά πνεύμα, Μικρασιατών προγόνων μας, ενώ εγκωμίασε την ιδιαίτερα σημαντική και συστηματική ιστορική έρευνα που έχει καταβάλει το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Νέας Ιωνίας σχετικά με τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, η οποία μελλοντικά θα συμβάλει καθοριστικά στην δικαίωση της πατρίδας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, εκφωνήθηκε και επίκαιρη ομιλία από τον κ. Λουκά Χριστοδούλου, Προέδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Νέας Ιωνίας.

 

 

Στη συνέχεια, τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αδικοχαμένων ψυχών κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, ενώπιον του ανδριάντα του μακαριστού Μητροπολίτου Πατάρων Μελετίου στον περίβολο του Ιερού Ναού, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ