Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η Νέα Ιωνία θωρακισμένη απέναντι στην “Ελπίδα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας «Ελπίδα» καθώς σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται κύμα κακοκαιρίας από το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιανουαρίου 2022, με βασικά χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις και τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας και έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα οι κοινωνικές δομές των υπηρεσιών, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συντονισμένη αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που τυχόν προκύψουν, με άμεση διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου και με πρώτο μέλημα την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, έχουν διασφαλισθεί:
– Η διάθεση επαρκούς ποσότητας σε αλάτι
– Η ύπαρξη θερμαινόμενου χώρου για τις ανάγκες των πολιτών μας
– H αξιοποίηση κάθε πρόσφορου μέσου για τη μεταφορά πολιτών προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα, εφόσον παρίσταται ανάγκη.

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την επέμβαση του Δήμου, στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος 2102756000.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ