Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Η Νέα Ιωνία αποχαιρετά τον Κώστα Τσομπανάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Κώστας Τσομπανάκης επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου. Σύλλογοι και φορείς της πόλης τον αποχαιρετούν με μηνύματα.

Aνακοίνωση του ΚΕΜΙΠΟ για την απώλεια του Κ. Τσομπανάκη

Ο Κ. ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ ΕΦΥΓΕ ….ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ
Ο Κώστας Τσοπανάκης γεννήθηκε το 1941 στη Ν. Ιωνία. Γονείς του ήταν ο Γιώργος και η Γεσθημανή (το γένος Τούσερτ).
Οι γονείς του δούλεψαν σκληρά για να σταθούν στα πόδια τους. Ο Κώστας μεγάλωσε μέσα στα δύσκολα χρόνια του Πολέμου και της Κατοχής και στη συνέχεια του Εμφύλιου που άφησε πολλές δυσάρεστες στιγμές στη πόλη μας.
Ο Κώστας Τσοπανάκης από μικρός ρίχτηκε στη βιοπάλη εργαζόμενος το πρωί ενώ το βράδυ παρακολουθούσε μαθήματα στο νυχτερινό γυμνάσιο των Ινεπολιτών. Λίγο αργότερα σπούδασε φυσικός στη Γερμανία.
Βοήθησε τα μέγιστα τον Ιωνικό Σύνδεσμο στο να ξαναποκτήσει την ιστορική του στέγη μετά τη Μεταπολίτευση, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρός του.
Την περίοδο 1987-1990 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος.
Με πρωτοβουλία του επανιδρύθηκε το 1980 ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών ενώ πρωτοστάτησε στην αδελφοποίηση των πόλεων της Ν. Ιωνίας με την αγαπημένη του Αλάγια το 2001.
Ήταν Πρόεδρος στο Σύλλογο Αλαγιωτών για πάνω από μία 15/ετία.
Από την ίδρυση του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. το 2003 διετέλεσε ανελλιπώς μέλος του Διοικ. Συμβουλίου ενώ δώρισε στο μουσείο του αρκετά εκθέματα. Οι προτάσεις του ήταν πάντα εποικοδομητικές, το ύφος του αξεπέραστο ενώ οι γνώσεις του για την μικρασιατική κουζίνα και τους μεζέδες της ή ακόμα και η ετοιμασία τους στις διάφορες εκδηλώσεις μας, θα μας μείνουν στη μνήμη όλων μας.
Το όραμά του να αποκτήσει ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών την δική του Στέγη πρέπει να γίνει πραγματικότητα στις νέες γενιές των Αλαγιωτών.
Ο Κώστας Τσοπανάκης ήταν νυμφευμένος με τη Σοφία, την αγαπημένη του Σοφία και απέκτησε δύο παιδιά. Τον Γιώργο και την Έρση.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Αιωνία του η μνήμη!

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Ιωνικό Σύνδεσμο

Η είδηση της απώλειας του Κώστα Τσοπανάκη γέμισε θλίψη την Νέα Ιωνία.
Ο Κώστας Τσοπανάκης υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με έντονη κοινωνική δράση και αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Αεικίνητος, δημιουργικός, ήξερε να εργάζεται με επιμονή και υπομονή για τις ιδέες του, ένα  ανήσυχο και νεανικό πνεύμα που μπορούσε να αναλύει τα γεγονότα και να αφουγκράζεται τις σύγχρονες εξελίξεις.
Ουσιαστική υπήρξε η παρουσία και η προσφορά του στον Σύνδεσμο Αλαγιωτών, ως Πρόεδρος και ταμίας.
Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
Είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη.
Η σχέση και η προσφορά του Κώστα Τσοπανάκη με τον Ιωνικό Σύνδεσμο υπήρξε μακροχρόνια και σημαντική. Υπήρξε πάνω από 35 χρόνια ενεργό μέλος. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου επί σειρά ετών, έχοντας πρωτοστατήσει και δίνοντας λύσεις, σε καθοριστικές και δύσκολες στιγμές της ιστορίας του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιωνικού Συνδέσμου, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του Σοφία, στα παιδιά και στα εγγόνια του.
Καλό σου ταξίδι Κώστα, η απουσία σου θα είναι αισθητή σε όλους μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιωνικού Συνδέσμου.

Συλλυπητήριο μήνυμα από την παράταξη “Δύναμη Προοπτικής”

Η Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Προοπτικής» εκφράζει την βαθύτατη οδύνη της για τον θάνατο του τέως Προέδρου του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, Κώστα Τσομπανάκη, του οποίου η διαδρομή και η δράση σημάδεψε την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Νέας Ιωνίας.

Από σήμερα η πόλη της Νέας Ιωνίας είναι φτωχότερη με την δυσαναπλήρωτη απουσία ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με υποδειγματικό ήθος και συνέπεια το κοινό καλό, που αγωνίστηκε για τα ιδανικά, τις αξίες, τις αρχές και την πρόοδο του τόπου μας.
Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΛΑΓΙΩΤΩΝ Ν.ΙΩΝΙΑΣ 

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου 2019, έφυγε από την ζωή ο Κώστας Τσοπανάκης του Γεωργίου, ο άνθρωπος-σύμβολο για τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας Αττικής & Περιχώρων, εκ των ιστορικών, ιδρυτικών οικογενειών του Συνδέσμου μας.
Επί δεκαετίες, ο Κώστας Τσοπανάκης υπήρξε λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση και πρόσφερε, από τη θέση του Προέδρου-Ταμία, τις υπηρεσίες του στον Σύνδεσμο Αλαγιωτών με αυταπάρνηση και υπέρτατη αγάπη για την Γη των Προγόνων Αλαγιωτών. Ήταν υπέρμαχος, αρωγός και υπερασπιστής της φιλίας και της αδελφοποίησης  του Δήμου της Αλάνυας με τον Δήμο Ν.Ιωνίας.
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας κ. Γιώργος Νουβέλογλου, εκφράζουν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και θα παραβρεθούν στην Εξόδιο Ακολουθία μετά στεφάνου.
Η ημερομηνία τέλεσης της Εξοδίου Ακολουθίας θα ανακοινωθεί, με την άδεια της οικογενείας, σε επόμενο Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου μας.”

΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

“ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΡΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ”

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ, ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ ΕΦΥΓΕ…….

Με μεγάλη θλίψη η κοινωνία της Νέας Ιωνίας άκουσε το θλιβερό μήνυμα της απώλειας του Κώστα Τσοπανάκη.

Ο Κώστας Τσοπανάκης δυναμικός, επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών είχε αφιερώσει την ζωή του στην ανάδειξη και την προβολή των στοιχείων του Μικρασιατικού Πολιτισμού και ιδιαίτερα της πόλης της καταγωγής του, της Αλάγιας.

Πρωτοστάτησε αποκτώντας τεράστια δημοφιλία τόσο εδώ στη Νέα Ιωνία όσο και στην Αλάγια, για τον αγώνα του στην ιδέα της αδελφοποίησης των δήμων Ν. Ιωνίας και Αλάγιας, που τελικά πέτυχε.

Παντού παρών στα καλέσματα των μικρασιατικών σωματείων και φορέων, έδινε με ευχάριστο ύφος και ήθος τον ωραίο αγώνα του.

Υπήρξε ξεχωριστός ομιλητής καθώς τον διέκρινε το θυμόσοφο πνεύμα του, η δύναμη των επιχειρημάτων, η υπομονή, η σταθερότητα στις ιδέες του.

Άνθρωπος με κύρος και ασίγαστη εργατικότητα, δημιούργησε εξαιρετική οικογένεια και απόκτησε μόνο φίλους.

Αν και γνώριζε από καιρό το πρόβλημά της υγείας του, το αντιμετώπισε με σθένος και καρτερία ώστε όλοι στο περιβάλλον του να τον θαυμάζουν και να παίρνουν δύναμη από το παράδειγμά του.

Έφυγε όρθιος.

Εμείς στην Ένωση Σπάρτης θα τον θυμόμαστε πάντα για την εξαιρετική διάθεσή του να συμβάλει στη συνεργασία των συλλόγων μας σε κοινές δράσεις με καλή θέληση και εφαρμόσιμες προτάσεις.

Καλόν Παράδεισο αγαπημένε Κώστα.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σπουδαία σύντροφο της ζωής του Σοφούλα και στα υπέροχα παιδιά του.

Από την Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας

΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

“Δημιουργία Αλληλεγγύη”
“Καλό ταξίδι στον Κώστα  Τσομπανάκη που  έφυγε χτες από κοντά μας. Απλός και ευαίσθητος  άνθρωπος.
Σημαντική η προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της Ιωνίας μας.
Αφησε την σφραγίδα του ως Πρόεδρος του Συλλόγου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας. Η αγάπη του για την αλησμόνητη πατρίδα χαρακτηριστική, εκδηλωνόταν πάντα με ένα δάκρυ αλλά και με συχνές επισκέψεις στην όμορφη Αλάγια -Αλάνια(Alanya) στην επαρχεία  της Αττάλειας .Με την Αλάνια , δεύτερη πατριδα του έχουμε αδελφοποιηθεί ως Δήμος, με τον Κώστα να έχει παίξει ενεργό ρόλο.Τα θερμά συλλυπητήρια τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους της Παράταξης μας 《Δημιουργία Αλληλεγγύη》 στην σύζυγό του Σοφία και σε όλη την οικογένειά του.
Παναγιώτης Μανούρης.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ