Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου Επισκόπου Ιλλυρικού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ινεπόλεως στη Νέα Ιωνία, όπου φυλάσσεται άφθαρτο το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ και συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, τη συμμετοχή πολλών κληρικών και την παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά στο Ναό για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και το σεπτό Σκήνωμα του Αγίου Ελευθερίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή των Προπατόρων 15 Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Λκ. ιδ’, 16-24) και στο βίο του Επισκόπου Αγίου Ελευθερίου, ο οποίος τόσο με το μαρτύριό του, όσο και με την ακλόνητη πίστη του ευαρέστησε το Θεό και έλαβε το άφθαρτο στεφάνι της αιώνια δόξης.

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ