Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Η αδράνεια της δημοτικής αρχής Νέας Ιωνίας ταλαιπωρεί τους πολίτες (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κατάσταση στη Νέα Ιωνία βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη με την υφιστάμενη Δημοτική Αρχή να αδυνατεί να υλοποιήσει ακόμα και τα αυτονόητα. Καθημερινά οι δημότες υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία, λόγω της αδράνειας της διοίκησης του Δήμου, την ίδια στιγμή που οι δημοτικοί υπάλληλοι εργάζονται με αυταπάρνηση για να φέρουν εις πέρας το δαιδαλώδες έργο που τους έχει ανατεθεί.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα ικριώματα που είναι τοποθετημένα εδώ και χρόνια στην οδό Λήμνου. Η εταιρεία έχει ανεγείρει σκαλωσιά, πιθανόν για διαφημιστικούς σκοπούς, καταλαμβάνοντας μέρος του πεζοδρομίου μπροστά από την είσοδο στις εγκαταστάσεις της. Με την πρακτική της αυτή, όμως, παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών και τίθενται σε κίνδυνο η ασφάλειά τους. Όσοι περνούν μπροστά από το συγκεκριμένο σημείο μπορούν εύκολα να διαπιστώσουν ότι ορισμένα σημεία της σκαλωσιάς είναι σκουριασμένα, μεταξύ των οποίων και πολλοί σύνδεσμοι.


Το ίδιο ακριβώς, μάλιστα, παρατηρείται και στην δεύτερη εγκατεστημένη σκαλωσιά της ίδιας εταιρείας επί της οδού Σπύρου Λούη. Δεν είναι γνωστό κατά πόσο οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν δηλωθεί ως ικριώματα ή με τι είδους άδεια έχουν ανεγερθεί αλλά ελπίζουμε τουλάχιστον να τηρείται η σχετική νομοθεσία (Π.Δ. 305/96 – ΦΕΚ 212Α, παρ. 6 και ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 130159/07-05-1997) για την ασφάλεια τόσο των διερχομένων και των εργαζομένων που αναγκάζονται να εισέρχονται στον εν λόγω χώρο.
Η απουσία ενδιαφέροντος για την περιοχή από την σημερινή Δημοτική Αρχή δυστυχώς δεν σταματά εδώ. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η οδός Λήμνου είναι απροσπέλαστη λόγω της κακής κατάστασης των πεζοδρομίων και των απορριμμάτων ενώ διάφορα σημεία έχουν καταληφθεί από θάμνους και χόρτα.


Και το δράμα στη Νέα Ιωνία συνεχίζεται. Δεν έφτανε το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή της Αλσούπολης με την εγκατάσταση δεκάδων αθίγγανων και αλλοδαπών σε εγκαταλελειμμένο κτίριο (πρώην ALTEC), υπάρχει και το πρόβλημα με την περιβόητη «μάντρα» που χρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη ως αποθήκη ικριωμάτων. Αναφερόμαστε στο οικόπεδο μεταξύ των οδών Λήμνου, Σαμοθράκης και Κύμης.  Επί μια πενταετία το Δημοτικό Συμβούλιο αναλώνεται σε ατέρμονες συζητήσεις. Εύλογα διερωτάται κάποιος γιατί δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα από την Δημοτική Αρχή;


Επιπλέον, οι πολίτες απαιτούν από την Δημοτική Αρχή να δώσει εξηγήσεις και για το παρακείμενο οικόπεδο από την παραπάνω «μάντρα». Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στον απαλλοτριωμένο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου Ο.Τ. Γ572, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό 1.855.7789,30 ευρώ, με σκοπό την απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων χώρων στις πόλεις. Αντιθέτως το οικόπεδο χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσής οχημάτων αλλά και ως αποθήκη ικριωμάτων για την παραπάνω επιχείρηση συμβάλλοντας στον αθέμιτο ανταγωνισμό εν καιρώ κρίσης. Ποια είναι η πορεία του έργου;

Η Δημοτική Αρχή προτίθεται να αναλάβει δράση και να αξιοποιήσει τον χώρο αποτελεσματικά προς όφελος των δημοτών;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ