Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ε. Αλατσίδου: “Τα σχολεία της Ν. Ιωνίας απολύτως έτοιμα να υποδεχτούν ξανά τους μαθητές”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας, κα Ελένη Αλατσίδου, μίλησε στον Χ-Τύπο ενόψει της σταδιακής επανόδου των μαθητών στα σχολεία, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα (11/1), τονίζοντας ότι τα σχολεία της πόλης είναι απολύτως εξοπλισμένα με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό επαρκεί πλήρως για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας, εξασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε μαθητές και καθηγητές.

Για τις εργασίες που έχουν γίνει στις σχολικές μονάδες το τελευταίο διάστημα η κα Αλατσίδου ανέφερε: «Έχουν γίνει κάποιες μικροεργασίες, τεχνικής φύσεως, που χρειαζόντουσαν άμεσα. Σε κάποια σχολεία μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε το διάστημα που ήταν κλειστά για να βαφτούν να γίνουν κάποιες διορθώσεις σε διάφορα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, όχι φυσικά σε όλες τις σχολικές μονάδες, αλλά σε κάποια που ήταν επείγον, ώστε να μπορέσουμε να υποδεχθούμε ξανά τους μαθητές με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Σίγουρα υπάρχουν πολλά έργα που πρέπει να γίνουν στα σχολεία μας και θα δρομολογηθούν ανάλογα.”

Για την επάρκεια των σχολικών μονάδων της πόλης σε υγειονομικό υλικό και καθαριότητα: “Πάντα υπήρχαν αντισηπτικά στα σχολεία από το Δήμο. Δεν έλειψαν ποτέ τα αντισηπτικά. Τροφοδοτούνται συνεχώς και δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα, όπως τροφοδοτούνται τα σχολεία μας και με μάσκες μίας χρήσης, σε περίπτωση που κάτι συμβεί να μπορούν να καλύψουν άμεσα τα παιδιά. Είναι υλικά που δεν έχουν λείψει από τα σχολεία και αυτό θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά. Συνεπώς δεν υπάρχει θέμα αντισηπτικών ούτε καθαριότητας. Υπάρχει δυναμικό στα σχολεία για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Ήδη προετοιμάστηκαν γιατί είχαν το χρόνο, το μεγάλο διάστημα που ήταν κλειστά τα σχολεία, να τα ετοιμάσουν για να είναι καθαρά και να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις λειτουργίας, εν μέσω πανδημίας. Υπάρχει επίσης δυναμικό και όταν γυρίσουν τα παιδιά μας να βοηθήσει στην καθημερινότητα του σχολείου.”

Για το πως αντιμετωπίζουν οι καθηγητές την επάνοδο των μαθητών στα σχολεία: “Υπάρχει ένας προβληματισμός, πάντα υπήρχε, όπως και ένας φόβος γιατί είναι πολλά τα παιδιά μέσα στην αίθουσα δεν είναι εύκολη και η χρήση της μάσκας και για τους ίδιους και για τα παιδιά, αυτός ο προβληματισμός συνεχίζει και υπάρχει. Σαφέστατα όμως όλοι λέμε ότι η δια ζώσης εκπαίδευση είναι απαραίτητη. Το βασικό ζητούμενο είναι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορεί να γίνεται το μάθημα σωστά και όσο το δυνατό πιο ασφαλές. Αυτό ζητάνε οι καθηγητές και συμφωνούμε όλοι πάνω σε αυτό. Να υπάρχει ασφάλεια για να μην κλείσουν σύντομα. Εμείς θα βοηθήσουμε τους καθηγητές με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε. Από θέμα καθαριότητας και ότι σχετικό απαιτείται είναι όλα καλυμμένα. Επίσης και εμείς ως Δήμος έχουμε πάρει ταμπλετ για να βοηθήσουμε τη διαδικασία, καθώς πάλι δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί και τι θα γίνει τους επόμενους μήνες, οι οποίοι στατιστικά είναι δύσκολοι σε θέματα ιώσεων. Θα καλύψουμε λοιπόν και αυτή την ανάγκη σε παιδάκια, τα οποία κρίνει ο Σύλλογος ότι ίσως έχουν κάποιο πρόβλημα, για να βοηθηθεί και η διαδικασία τηλεκπαίδευσης.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ