Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εντάσεις, διαπληκτισμοί και αποχωρήσεις παρατάξεων στο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μία επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας (26/2) συζητήθηκε το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την έλλειψη καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου και αποφασίστηκε -μετά από συζήτηση και έντονη αντιπαράθεση των παρατάξεων που διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες- πρόσληψη καθαριστριών με έκτακτη επιχορήγηση από τον Δήμο με σύμβαση έργου.

Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο κατόπιν εισήγησης της Λαϊκής Συσπείρωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η εκρηκτική κατάσταση στην καθαριότητα των σχολείων αλλά και της έξαρσης των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης.

Η συζήτηση έγινε σε μία αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, κυρίως από αγανακτισμένους γονείς που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής από άποψη καθαριότητας, αλλά και να λάβουν επιτέλους τις απαραίτητες δεσμεύσεις από πλευράς Δημοτικής Αρχής πως θα υπάρξει άμεσα λύση στο πολύ σοβαρό θέμα που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο (24/2) του 4ου και 7ου δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας, υπό την αιγίδα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Παν. Τσεκούρας: “Η κατάσταση στα σχολεία είναι τραγική”

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμών του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Τσεκούρας έκανε την εισήγηση του θέματος λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι “το φλέγον θέμα είναι η καθαριότητα στα σχολεία καθώς μετά την λήξη της σύμβασης των καθαριστριών οι υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες υγιεινή και ευπρέπειας των παιδιών. Μάλιστα το θέμα της καθαριότητας γίνεται περισσότερο επιτακτικό μετά τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό που βρίσκεται προ των πυλών. Η κατάσταση στα σχολεία μπορεί να χαρακτηριστεί ως τραγική” ενώ συνέχισε ζητώντας να βρεθούν άμεσα τρόποι να λυθεί το θέμα ασκώντας πίεση στην περιφέρεια και την κυβέρνηση. Τέλος, ζήτησε να γίνει το επόμενο διάστημα ένα μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο με θέμα τα σχολεία και τα πολλά και σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν ώστε να ακουστούν κι άλλες απόψεις αλλά και να υπάρξουν λύσεις σε κάποια από αυτά.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του δήμου, οι οποίοι αφού τοποθετήθηκαν και τάχθηκαν υπέρ της εύρεσης άμεσης λύσης στο θέμα, ξεκίνησαν να καταλογίζουν ευθύνες σε κυβερνήσεις, κόμματα και πρώην και νυν δημοτική αρχή εκτοξεύοντας βέλη προς πάσα κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά τεταμένο κλίμα εντός της αίθουσας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η παρουσία του κόσμου και η αλληλεπίδραση που υπήρξε οδήγησε σε περαιτέρω όξυνση της κατάστασης.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι παρά την γενικότερη σύμπνοια που υπήρχε ως προς την σοβαρότητα και την ανάγκη για άμεση επίλυση του προβλήματος χρειάστηκε περισσότερο από μία ώρα και αρκετές ολιγόλεπτες διακοπές της συνεδρίασης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κουλούρη ώστε να συμφωνηθεί η διατύπωση της εισήγησης που ετέθη τελικά προς ψήφιση. Τελικά αποφασίστηκε να περάσει προς ψήφιση αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης και αποφασίστηκε η πρόσληψη καθαριστριών με έκτακτη επιχορήγηση από τον Δήμο με σύμβαση έργου ώστε να δοθεί με αυτόν τον τρόπο έστω μια προσωρινή λύση στο θέμα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμών του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Τσεκούρας μίλησε στον Χ-Τύπο για το επίμαχο θέμα που έχει προκύψει θέλοντας να περάσει το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο της Νέας Ιωνίας: «Θα ήθελα να εκφράσω ξανά την αγωνία των γονιών για να έχουμε χώρους καθαρούς και ευπρεπείς και ασφαλή σχολεία γενικότερα. Αυτό το δικαίωμα κανείς δεν μπορεί να μας το αρνηθεί και θα το διεκδικήσουμε. Εμείς εστιάζουμε στην καθαριότητα, τώρα αν θα είναι μόνιμο το προσωπικό ή από τους ανθρώπους με συμβάσεις δεν θα πάρουμε εμείς θέση πάνω σε αυτό. Πρόκειται για αρμοδιότητα των δημοτικών συμβούλων που έχουν ψηφιστεί για να δώσουν τις κατάλληλες λύσεις.»

Απρεπείς χαρακτηρισμοί και ξέσπασμα του κοινού της Λαϊκής Συσπείρωσης 

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο Δ.Σ. όταν ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Νέα Ιωνία – Νέα Άποψη 21ος Αιώνας” κ. Αποστολόπουλος στην τοποθέτηση του απευθύνθηκε με απρεπή χαρακτηρισμό προς μερίδα του κοινού που ήταν φιλικά προσκείμενο προς την Λαϊκή Συσπείρωση, προκαλώντας έτσι το ξέσπασμα τόσο των μελών της δημοτικής παράταξης όσο και του κοινού της ΛΑ.ΣΥ., οι οποίοι απαίτησαν από τον κ. Αποστολόπουλο να ανακαλέσει, κατηγορώντας τον για φασιστική και αντικομουνιστική συμπεριφορά.

Ο δημοτικός σύμβουλος απάντησε πως έκανε κριτική σε ένα πολιτικό κόμμα και τίποτα περισσότερο, όπως και ότι “φασίστες είναι εκείνοι που αποκαλούν τους άλλους με αυτόν τον χαρακτηρισμό”. Σε εκείνο το σημείο η κατάσταση κινδύνευσε να ξεφύγει, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν για να εκτονωθεί το θέμα.

Μαζική αποχώρηση των τριών μεγάλων αντιπολιτευτικών παρατάξεων

Νέος κύκλος έντονων αντιπαραθέσεων άνοιξε αμέσως μετά το ψήφισμα για το θέμα με την καθαριότητα των σχολείων, όταν ο πρώην Δήμαρχος κ. Γκότσης πρότεινε λόγω της προχωρημένης ώρας να υπάρξει διακοπή – αναβολή του Δ.Σ. ώστε τα υπόλοιπα θέματα ημερήσιας διάταξης να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας, καθώς μετά από πέντε ώρες συνεδρίασης εκκρεμούσαν 20 επιπλέον θέματα ημερήσιας διάταξης.

Η πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνο και τον επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” κ. Μανούρη, που με την σειρά του καταλόγισε τις ευθύνες στον πρόεδρο του Δ.Σ. για την κατάσταση που επικρατεί στο Δ.Σ. λέγοντας ότι “για την μεθόδευση να μην ολοκληρώνουμε τα θέματα του Δ.Σ. έχει την πλήρη ευθύνη ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ο ρόλος του είναι συγκεκριμένος, αυτό που γίνεται εδώ δεν είναι δημοτικό συμβούλιο. Θεωρούμε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει εκφυλιστεί σε βαθμό που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε, ειδικά οι εργαζόμενοι. Αυτό το αλαλούμ το οποίο το προκαλείτε εσείς με πολύ συγκεκριμένο και πετυχημένο τρόπο, εμείς δεν θα το ανεχτούμε. Η παράταξη μας αποχωρεί, τα θέματα θα τα επαναφέρουμε σε επόμενο Δ.Σ.”.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κουλούρης, αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο αναβολής του Δ.Σ. κάνοντας αναφορά στην επιστολή που είχαν στείλει πριν από λίγες μέρες οι τρεις μεγάλες αντιπολιτευτικές παρατάξεις όπου τονιζόταν η σημαντικότητα των θεμάτων που ήθελαν να φέρουν άμεσα προς συζήτηση, απάντησε σε ανάλογο ύφος στον κ. Μανούρη, λέγοντας ότι “την ευθύνη του προέδρου την γνωρίζω καλύτερα, τουλάχιστον από εσάς. Θα πρέπει να αναλογιστείτε εσείς και οι υπόλοιποι επικεφαλής το μερίδιο ευθύνης που έχετε για όσα συμβαίνουν εντός του Δ.Σ. Οι μεθοδεύσεις δεν είναι από το προεδρείο αλλά από τις παρατάξεις και από συγκεκριμένα πρόσωπα”.

Στην συνέχεια οι παρατάξεις “Δημιουργία Αλληλεγγύη”, “Ενότητα για την Ν. Ιωνία” και Λαϊκή Συσπείρωση αποχώρησαν και στην αίθουσα παρέμειναν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής και ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Ιωνία – Νέα άποψη 21ος Αιώνας”, κ . Κουκουλάρης, συνεχίζοντας κανονικά στα επόμενα θέματα της ημερήσιας διάταξης, με τα τρία πρώτα να είναι εισηγήσεις των παρατάξεων που είχαν αποχωρήσει.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ