Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ενημέρωση για την εφαρμογή της προσχολικής αγωγής στη Ν. Ιωνία ζητά η παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη»

Δημοσιεύθηκε

στις

Άμεση συζήτηση και επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας για όσα συμβαίνουν στην πόλη με την εφαρμογή της προσχολικής αγωγής ζήτησε σήμερα με έγγραφό της η παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη».

Το πλήρες κείμενο που κατατέθηκε έχει ως εξής:

“Ως Δημοτική παράταξη παρακολουθούμε άναυδοι το τελευταίο διάστημα όσα συμβαίνουν με την εφαρμογή της προσχολικής αγωγής στη Νέα Ιωνία. Κατανοούμε ότι η νέα Δήμαρχος δυσκολεύεται να διαχειριστεί τις δυσκολίες με την εύρεση χώρων, παρά το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και μέλη της παράταξής της στήριξαν σθεναρά την εφαρμογή του μέτρου, πριν εκλεγούν, παραβλέποντας τις πρακτικές δυσχέρειες, που επίμονα τους είχαμε επισημάνει.

Η προσχολική αγωγή είναι εξαιρετικά σπουδαία για την ψυχοσύνθεση, την κοινωνικοποίηση και τον τρόπο που μπαίνουν οι σωστές βάσεις για να αποκτήσουν τα παιδιά δημιουργική αντίληψη. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι στην πόλη μας το μέτρο τείνει να μετεξελιχθεί σε ένα πρόχειρο τρόπο να «παρκάρουν» οι εργαζόμενοι γονείς τα παιδιά τους για κάποιες ώρες.

Επιπλέον, οι αλλεπάλληλες συναντήσεις της Δημάρχου με τους γονείς των προνηπίων απέδωσαν διαλόγους που μας εκθέτουν ως Δήμο. Οι εξωθεσμικές συνομιλίες της σε ανοιχτή ακρόαση με στέλεχος της Περιφέρειας, ενώπιον δεκάδων γονιών είναι τουλάχιστον άστοχη προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών. Το θέμα είχε συζητηθεί από τον Μάρτιο στο Δημοτικό Συμβούλιο και τότε είχαμε εκφράσει ως παράταξη τις αμφιβολίες μας για το αν θα υπάρξουν άμεσα λειτουργικοί χώροι για την προσχολική αγωγή στη Νέα Ιωνία. Τον Αύγουστο επαναφέραμε τις αντιρρήσεις μας για το ζήτημα της στέγασης των παιδιών ενώ η κα Θωμαΐδου και η παράταξή της υπερψήφισαν τη σχετική διάταξη για άμεση εφαρμογή του μέτρου στην πόλη. Όταν όμως υπερθεματίζεις προεκλογικά θα πρέπει να έχεις και την ετοιμότητα να εφαρμόσεις μετεκλογικά. Αντ’ αυτού η Δήμαρχος δήλωσε ότι την ημέρα του αγιασμού στα σχολεία παρακαλούσε τους συναρμόδιους για αναβολή ή αναστολή της προσχολικής αγωγής στη Νέα Ιωνία, μέχρι να βρει χώρους κατάλληλους και λύσεις. Απορίας άξιο είναι που ένα ολόκληρο καλοκαίρι δεν έφτασε για να υπάρξει ο σωστός προγραμματισμός.

Όμως, η εξαιρετικά προβληματική κατάσταση που εκδηλώθηκε δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Έχει τη σφραγίδα των επιλογών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Γκότση, που ήθελε να εφαρμόσει τη διετή προσχολική εκπαίδευση, χωρίς την παραμικρή προετοιμασία υποδομών και χώρων παρ’ ότι ήξερε τα προβλήματα που θα ενσκήψουν.

Το δυσάρεστο είναι πως όμηροι αυτής της κατάστασης είναι δεκάδες παιδιά και οι οικογένειές τους, που ταλαιπωρούνται αναίτια από «μαθητευόμενους μάγους».

Καλούμε άμεσα τη Δήμαρχο να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δώσει οριστικές λύσεις με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στο Σώμα και την τοπική κοινωνία της Νέας Ιωνίας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΡΗΣ

ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Α.-ΑΝΑΜΟΥΡΛΟΓΛΟΥ ΧΡ. – ΚΑΝΑΒΟΣ ΜΙΛ.- ΚΛΑΡΑ ΑΝ.- ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ ΕΛ.-ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝ. -ΛΑΜΠΡΟΥ ΧΑΡ.- ΝΑΪΣΙΔΟΥ ΣΟΦ. – ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΥΘ. – ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ Σ.- ΣΤΕΦΑΣ Γ.- ΤΣΙΑΚΑΛΑΚΗΣ Γ.-ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ Φ. – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΒΑΣ.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ