Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Εκατοντάδες αθλητές έτρεξαν σε Νέα Ιωνία και Νέα Φιλαδέλφεια τιμώντας τους Μικρασιάτες πρόσφυγες

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 6ος αγώνας δρόμου (10.000 μ. ενηλίκων και 1.000 μ. παίδων) που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη των πρώτων προσφύγων που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, στη Ν. Ιωνία, Ν. Φιλαδέλφεια και Ν. Χαλκηδόνα.

Ο αγώνες διοργανώθηκε από τον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Ν. Ιωνίας και από τον Ο.Π.Α.Ν., το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ δήμου Ν. Ιωνίας και τον αθλητικό Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ.

Πέρυσι ο εν λόγω αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού. Φέτος, όμως πάνω από 340 άτομα αθλητές (άνδρες και γυναίκες) δήλωσαν συμμετοχή για τον αγώνα δρόμου των 10.000 μ. και πάνω από 130 αγόρια και κορίτσια για τον αγώνα δρόμου των 1.000 μ. και βρέθηκαν στην αφετηρία το ηλιόλουστο πρωϊνό της Κυριακής.

 

Δημοτικοί υπάλληλοι, εθελοντές, ερυθροσταυρίτες, αστυνομικοί, τροχονόμοι δημοτικοί αστυνομικοί, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας με ασφάλεια τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Και τα κατάφεραν.

Το Διοικ. Συμβούλιο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την ανεπανάληπτη εκδήλωση αθλητισμού και μνήμης:

– Tους Δημάρχους Γιάννη Βούρο και Δέσποινα Θωμαΐδου, την Ελληνική Αστυνομία και την Τροχαία για την ουσιαστική τους συμβολή στη υλοποίηση αυτής της πολύπλοκης εκδήλωσης.
– Tους συνδιοργανωτές: Το Τμήμα Αθλητισμού του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζέτο, τους υπαλλήλους και γυμναστές του Ο.Π.Α.Ν. με επικεφαλής τον Πέτρο Αθανασίου, τον Πρόεδρο του Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ Βαγγέλη Βασιλείου και τον Κώστα Τσαγκαράκη.
– Tη Δημοτική Αστυνομία, τους εθελοντές, (μεταξύ αυτών: τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας Κώστα Κουλούρη, τους Αντιδημάρχους Γκέλυ Σακαλόγλου, Αντώνη Καρβουνιάρη, Ελένη Αλατσίδου, τους δημοτικούς συμβούλους Ελένη Γρίβα, Αναστασία Κλάρα και Χρήστο Κανλή), τους συλλόγους αλλά και τους απλούς εθελοντές που με την προθυμία και προσφορά τους βοήθησαν ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί με ασφάλεια αυτός ο αγώνας δρόμου.

 

Δέσποινα Θωμαΐδου: “Με ομαδική δουλειά και προσήλωση η Νέα Ιωνία μπορεί να πετύχει ακόμη περισσότερα”
Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα Δ. Θωμαΐδου δήλωσε μετά το πέρας του αγώνα τα εξής: “Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, τον 6ο Αγώνα Δρόμου «Στις Γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2021», φιλοξένησε με επιτυχία, χαρά και συγκίνηση η Νέα Ιωνία μας, έναν θεσμό αφιερωμένο στη μνήμη των πρώτων προσφύγων που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, στη Νέα Ιωνία μας, στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα.
Για μια ακόμη χρονιά, η πόλη μας γέμισε παιδικά χαμόγελα αλλά και δρομείς κάθε ηλικίας που έτρεξαν μέσα στις συνοικίες όπου εγκαταστάθηκαν μετά το 1922 οι Μικρασιάτες πρόσφυγες, τιμώντας έτσι τις ρίζες και το παρελθόν μας, αλλά και μεταδίδοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους δρομείς για τη συμμετοχή τους, όπως τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνος και τον Δήμαρχο Γιάννη Βούρο για την άψογη συνδιοργάνωση, τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου μας, το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού και τον Πρόεδρο Λουκά Χριστοδούλου για τον άρτιο συντονισμό, τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Νέας Ιωνίας «ΑΝΑΤΟΛΗ», την Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία για την ασφαλή διέλευση δρομέων και ρύθμιση κυκλοφορίας, τους εθελοντές των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στη μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης μας, αποδεικνύοντας ότι με ομαδική δουλειά και προσήλωση, η Νέα Ιωνία μπορεί να πετύχει ακόμη περισσότερα!”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ