Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις προσωπικού στην “Αγ. Όλγα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Άμεσες κινητοποιήσεις εξήγγειλε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων – 5Μελή Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου (Αγία Όλγα) λόγω της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Ν. Ιωνίας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου – 5Μελή Επιτροπή ΕΙΝΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει αναλυτικά τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο Ν. Ιωνίας “Αγία Όλγα” σε ιατρικό – νοσηλευτικό – ιατρικών εργαστηρίων και τεχνικό προσωπικό.

Παράλληλα, καλεί Σωματεία και Συλλόγους για στήριξη και συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί, αρχής γενομένης από αύριο, Τετάρτη (22/1), από τις 08:00 έως 11:00 στο προαύλιο του Νοσοκομείου, ενώ θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο Διοικητή.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – 5ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  Ν. ΙΩΝΙΑΣ “Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ”

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και η 5μελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ καλεί όλους τους συναδέλφους και τους κατοίκους της περιοχής σε κοινή δράση απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο με την τραγική έλλειψη σε ιατρικό – νοσηλευτικό – ιατρικών εργαστηρίων και τεχνικό προσωπικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αναισθησιολογικό τμήμα που μετά τις αποχωρήσεις – συνταξιοδοτήσεις μειώθηκαν οι αίθουσες χειρουργείου σε 2, μια για τακτικά και μια για έκτακτα.

Η ΩΡΛ κλινική εδώ και έναν χρόνο υπολειτουργεί χωρίς να μπορεί να καλύψει τις εφημερίες του Νοσοκομείου.

Το ακτινολογικό τμήμα λόγω συνταξιοδότησης του ιατρικού προσωπικού δεν μπορεί να καλύψει τις εφημερίες αλλά και να ανταποκριθεί στην καθημερινή λειτουργία.

Το ουρολογικό τμήμα λόγω συνταξιοδότησης του ιατρικού προσωπικού δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες.

Το οφθαλμολογικό τμήμα παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης εδώ και σχεδόν δύο χρόνια δεν μπήκε ακόμα στις εφημερίες του Νοσοκομείου.

Οι ελλείψεις στο υπόλοιπο προσωπικό αναγκάζουν τους συναδέλφους να δουλεύουν χωρίς ρεπό για να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργία του Νοσοκομείου.

Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση είναι πολιτική που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ταλαιπωρώντας τους ασθενείς αναγκάζοντάς τους να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ – ΕΙΝΑΠ – ΟΕΝΓΕ – Σωματεία και Συλλόγους για στήριξη και συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουμε:

  1. Τετάρτη 22/01/2020, 3ωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από 08:00 έως 11:00 στο προαύλιο του Νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο Διοικητή
  2. Παρασκευή 24/01/2020 και ώρα 10:00 παράσταση διαμαρτυρίας στην 1 Υ.ΠΕ. Αττικής
  3. Τρίτη 28/01/2020 παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Άμεσες προσλήψεις ιατρών και μόνιμου προσωπικού για τις οξυμένες ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου
  2. Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων
  3. Όχι στα ΣΔΙΤ και στους εργαζόμενους με μπλοκάκι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου – 5Μελή Επιτροπή ΕΙΝΑΠ”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ