Δημιουργία Αλληλεγγύη: Σχολιάζει την απουσία του Δήμου Ν. Ιωνίας από τηλεδιάσκεψη της Περιφέρειας

0

Η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ατιτκής Γ. Πατούλης με Δημάρχους της Περιφέρειας στάθηκε αφορμή για κριτική της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” προς τη δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας.

Σε ανακοίνωσή της, σχολιάζεται η απουσία εκπροσώπησης του Δήμου, όπως μπορείτε να διαβάσετε και παρακάτω:

“Εκκωφαντικά απών ήταν (για μία ακόμη φορά) ο Δήμος Νέας Ιωνίας από την ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, με θέμα την επικείμενη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση.

50 Δήμαρχοι της Αττικής, ο Περιφερειάρχης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών συζήτησαν τη μεταρρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο, με στόχο την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση από το κεντρικό κράτος, με σαφή διάκριση ρόλων, ενίσχυση χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των Δήμων.

Κατανοούμε ότι η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας και ιδιαίτερα η Δήμαρχος έχει άλλα θέματα να ασχοληθεί (όπως η ετεροχρονισμένη απολύμανση στο Δήμο) αλλά έστω κι ένας εκπρόσωπος της θα μπορούσε να παρακολουθήσει την παρουσίαση. Σε περίπτωση (λέμε τώρα) που κάποτε στο εγγύς μέλλον, χρειαζόταν να κατανοήσουν πώς θα λειτουργήσει η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, μέσω της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων στους Δήμους.

Εκτός κι αν η Δήμαρχος απουσίασε, ακριβώς επειδή τέτοια θέματα τα “παίζει στα δάχτυλα”…”

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.