«Δημιουργία Αλληλεγγύη» : Κατάθεση ερωτήσεων προς τη Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, Δ. Θωμαΐδου

0

Η δημοτική παράταξης Νέας Ιωνίας «Δημιουργία Αλληλεγγύη» πραγματοποίησε κατάθεση ερωτήσεων προς τη Δήμαρχο Δ. Θωμαΐδου, που αφορούν τις δαπάνες εργασιών για την εκδήλωση κοπής πίτας της παράταξής της «Δύναμη προοπτικής» και την προβολή του έργου των 100 πρώτων ημερών της Δημοτικής Αρχής.

Το κείμενο που κατέθεσαν ο Π. Μανούρης και τα μέλη της «Δημιουργίας Αλληλεγγύης»: Χριστοδούλου Βασιλ. – Καναβός Μιλτ. – Τσομπάνογλου Φωτ. – Λάμπρου Χαρ.- Λαζαρίδης Ιωάν. – Κλάρα Αναστ. – Παπαμαργαρίτης Ευθ.- Σκευοφύλαξ Σωτ. – Αναμουρλόγλου Χρ. Τσιακαλάκης Γεωρ. – Αγγελακοπούλου Αναστ. – Στέφας Γεωργ. – Ναϊσίδου Σοφ. – Κουλουριώτη Μαρ. Ελισαβ., έχει ως εξής:

«Με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης «Δύναμη
Προοπτικής», παρατηρήθηκαν και καταγγέλθηκαν από πολίτες, με συγκεκριμένα στοιχεία, ότι χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένως υπάλληλοι και αυτοκίνητο του Δήμου, προκειμένου να βάψουν και να και να καλλωπίσουν την συγκεκριμένη αίθουσα την λεγόμενη πολυγωνική. Επίσης έγιναν διάφορες άλλες εργασίες, πολλές από τις οποίες έγιναν εις διπλούν για λόγους άγνωστους σε εμάς.

Πρέπει να είναι σαφές σε όλους ότι καμία μια δημοτική παράταξη (ούτε η διοικούσα) δεν
επιτρέπεται να ταυτίζεται με τον Δήμο, να χρησιμοποιεί ανθρώπινους, και όχι μόνο, πόρους για της δικές της εκδηλώσεις. Η βάση της θεσμικής λειτουργίας ενός Δήμου είναι η ισονομία και όχι η αντιμετώπιση της εξουσίας ως λάφυρο.

Θα θέλαμε στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να μας δώσετε τις απαραίτητες εξηγήσεις για το συγκεκριμένο γεγονός.

Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι είναι άλλος ο ρόλος της Δημάρχου και άλλος της
επικεφαλής μιας Δημοτικής Παράταξης. Σε κάθε άλλη περίπτωση είμαστε μπροστά σε νέα ήθη και σε μία κραυγαλέα περίπτωση κατάχρησης εξουσίας.

Στην ίδια εκδήλωση προβλήθηκε το έργο των 100 πρώτων ημερών της Διοίκησης σας. Δεν θα σταθούμε στο γεγονός α) ότι αναφέρετε έργα που πιστώνονται αν μη τι άλλο στην περίοδο Γκότση β) Παρουσιάζετε τις προθέσεις σας ως έργο που ήδη ξεκίνησε η έχει ήδη γίνει και γ) Μιλάτε για μια πλασματική εικόνα των σχολείων και των δημόσιων χώρων στους οποίους η μόνη αλλαγή που κάνατε ήταν η κυριάρχηση του μπορντωροδοκόκκινου – φούξια χρώματος στο διάζωμα της Λεωφόρου Ηρακλείου πριν την παρέλαση.

Η ερώτηση είναι ποιός πλήρωσε την δαπάνη δημιουργίας και εκτύπωσης του συγκεκριμένου
εντύπου προβολής του «τεράστιου έργου σας» ;
Από ποιους κωδικούς πήρατε υλικά και γιατί δεν κάνατε μία εργολαβία για την βελτίωση του
χώρου του κλειστού Γυμναστηρίου δίπλα στην πολυγωνική αίθουσα.»

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.