Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Ο Δ. Κοκορόσκος παίρνει θέση για τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών

Δημοσιεύθηκε

στις

Σχετικά με ανακοινώσεις και δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών πήρε θέση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Κοκορόσκος.

Ο ίδιος ανέφερε τα εξής: «Σχετικά με δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη Δημοτική Αρχή να «τρομοκρατεί» εργαζόμενο του Δήμου, έχω να δηλώσω κατά πρώτον ότι στο συγκεκριμένο συμβάν ουδεμία ανάμειξη είχε ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης, όπως αναφέρεται εσφαλμένα. Κατά δεύτερον επίσης εσφαλμένα αναφέρεται ότι αστυνομικός εμφανίστηκε έξω από το σπίτι του εργαζόμενου και φώναξε το ονοματεπώνυμό του από τα μεγάφωνα του περιπολικού διαπομπεύοντας τον.

Αυτό που συνέβη είναι ότι την Τετάρτη 17/02/2021 κατ’ επανάληψη αναζητήθηκε τηλεφωνικώς ο προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, με ειδικότητα ΔΕ Δενδροκηπουρών, να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου. Υπενθυμίζεται ότι ήταν μια ημέρα κατά την οποία η πρωτοφανής χιονόπτωση, που είχε προηγηθεί, είχε προκαλέσει πτώσεις δέντρων, σπάσιμο επικίνδυνων κλαδιών, ξήλωμα και πτώση στο έδαφος ηλεκτροφόρων καλωδίων και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε κάποια σημεία της έκτασης του Δήμου.

Στις 4 μ.μ. εκείνης της ημέρας κι ενώ οι πολίτες είχαν ξεκινήσει να κινούνται στους δρόμους, καθιστώντας επιτακτική την αποκατάσταση των καταστροφών για λόγους ασφαλείας, ενώ επόπτευα τον αποχιονισμό της περιοχής, διαπιστώνω με έκπληξη ότι δεν είχε συγκροτηθεί συνεργείο κοπής επικίνδυνων κλαδιών και ότι ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου δεν είχε προσέλθει για εργασία εκείνη την ημέρα, ενώ οι δύο κηπουροί με σχετικές αρμοδιότητες επίσης απουσίαζαν με αναρρωτική και άδεια ειδικού σκοπού.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και ο Διευθυντής Περιβάλλοντος με βεβαίωσαν ότι δεν είχαν ειδοποιηθεί για τον λόγο της απουσίας του Προϊσταμένου, ενώ καθίστατο επιτακτική ανάγκη να αναζητηθεί ως αρμόδιος για την κοπή των δέντρων και να ενημερώσει για τις ενέργειές του. Δεδομένου, του περασμένου της ώρας και της έλλειψης γραμματειακής υποστήριξης, λόγω της έκτακτης και κρίσιμης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, απευθύνθηκα τηλεφωνικά σε γνωστό μου αστυνομικό από το Α.Τ. Πεύκης, ο οποίος θα μπορούσε να κινηθεί στους δρόμους της πόλης.

Ο αστυνομικός, μου δήλωσε ότι γνώριζε την διεύθυνση κατοικίας του εργαζομένου και ότι διατηρεί και χρόνια φιλίας μαζί του. Κατά παράκλησή μου του ζητήθηκε να ενημερώσει τον Προϊστάμενο να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου. Από τον ίδιο τον αστυνομικό ενημερώθηκα για την δήλωση ασθενείας του του εν λόγω υπαλλήλου. Από τον ίδιο επίσης έλαβα τη διαβεβαίωση ότι τίποτα δεν συνέβη έξω από την οικία του υπαλλήλου (σειρήνες, ντουντούκες, φάροι και διαπόμπευσή του), καθώς η παρουσία του ήταν διακριτική.
Σημειώτεον εκ των υστέρων μετά από την παρέλευση ημερών, όταν ο εργαζόμενος επέστρεψε στην υπηρεσία του ισχυρίστηκε, όπως και αποδείχτηκε, ότι περί 10:00 έως 11:00 ώρα της 17ης Φεβρουαρίου τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο και η κλήση είχε εκτραπεί στο τηλέφωνο οικίας υπαλλήλου της Διεύθυνσης Προσωπικού, όπου και δήλωσε την ασθένειά του. Επίσης ισχυρίστηκε ότι υπήρχε διακοπή ρεύματος στην οικία και δεν λειτουργούσε το κινητό του τηλέφωνο.

Μετά από την ενημέρωση περί της ασθενείας του Προϊσταμένου και επειδή είχαμε χάσει πολύτιμο χρόνο, καλέσαμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, άνδρες της οποίας συνέδραμα με καλαθοφόρο όχημα και υπάλληλο ως αργά τη νύχτα. Από δε την Πέμπτη το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου συγκροτήθηκε συνεργείο από άτομα, τα οποία είχαν γνώση χειρισμού μηχανημάτων κοπής δένδρων (λόγω του γεγονότος ότι απουσίαζαν οι δενδροκηπουροί) και οι οποίοι με αυταπάρνηση και υπό τη δική μου εποπτεία, εργάσθηκαν εθελοντικά από την Πέμπτη έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις καταστροφές που συνέβησαν λόγω της κακοκαιρίας. Το ίδιο συνέβη τη Δευτέρα ως το μεσημέρι με δενδροκηπουρό που επέστρεψε εθελοντικά από άδεια ειδικού σκοπού και την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου παραδόθηκε το συνεργείο στον Προϊστάμενο Συντήρησης Πρασίνου.

Ως Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας αναλογιζόμενος το βάρος των ευθυνών μου, της αίσθησης του καθήκοντος, τον σεβασμό μου προς τους δημότες και τις συνθήκες της στιγμής οι οποίες δεν μου επέτρεπαν άλλο περιθώριο ελιγμού, έπραξα όπως έπραξα. Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ