Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Αντιδράσεις για την αφαίρεση της παιδικής χαράς στο Παναιτώλιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις αντιδράσεις μερίδας των γονέων και της αντιπολίτευσης προκάλεσε η αφαίρεση της παιδικής χαράς στο Παναιτώλιο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Ο Σύλλογος Γονέων Βρεφονηπιακών Σταθμών Ν. Ιωνίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
“Μπαίνει η άνοιξη, η μέρα μεγαλώνει… κι εκεί που λέμε κι εμείς ήρθε η ώρα να βγούμε με τα παιδιά μας έξω, να πάμε στην παιδική χαρά να παίξουν, να γελάσουν, να τρέξουν, να κοινωνικοποιηθούν, να πάρουμε κι εμείς μια ανάσα…
Οι παιδικές χαρές εξαφανίζονται! Μετά την πλατεία Υγείας και την παιδική χαρά στον Άγιο Ευστάθιο, ήρθε η σειρά του Παναιτώλιου! Ξαφνικά, μέσα σε μια μέρα, ο δήμος ξήλωσε την παιδική χαρά, χωρίς μάλιστα να δώσει καμία εξήγηση για το αν και πότε θα ξαναμπεί. Μήπως πίσω από τις αστείες δικαιολογίες τους, κρύβονται άλλες επιδιώξεις για τον χώρο του Παναιτώλιου; Έχουμε βέβαια καταλάβει πως οι παιδικές χαρές και γενικά οι ανάγκες των παιδιών μας δεν είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής…
Καλούμε όλους τους γονείς τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 18:30 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (στην αίθουσα του Δημαρχείου) για να απαιτήσουμε:
  • Παιδικές χαρές, πάρκα και χώρους πρασίνου που να επαρκούν σε κάθε γειτονιά, περιποιημένα, καθαρά με σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια.
  • Ασφαλή και σύγχρονα κτίρια και αυλές στους παιδικούς σταθμούς των παιδιών μας.”

 

Ανακοίνωση εξέδωσαν σχετικά και οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ Ν. Ιωνίας για την παιδική χαρά στον κήπο του Παναιτώλιου στην Αλσούπολη καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή και συγκεκριμένα αναφέροντας: “Χωρίς καμία εισήγηση είτε στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής είτε στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή Θωμαΐδου πήρε απόφαση να ξεθεμελιώσει την παιδική χαρά στον κήπο του Παναιτώλιου στην Αλσούπολη με τη δικαιολογία ότι δεν είναι πιστοποιημένη από το Υπουργείο διότι είναι τοποθετημένη κάτω από δέντρα, πράγμα επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών!
Όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ρωτούσαν επανειλημμένως στο δημοτικό συμβούλιο τη δημοτική αρχή, αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει χρήση ο χώρος (π.χ. αποκλειστικά για πολιτικούς γάμους) και να απομακρυνθεί η παιδική χαρά, επειδή κυκλοφορούσαν σχετικές φήμες, οι απαντήσεις που έπαιρναν ήταν ότι “αυτά είναι αποκυήματα φαντασίας κάποιων κακοπροαίρετων”!
Και να που οι φήμες, τώρα που ανοίγει ο καιρός και οι γονείς θέλουν να βγάλουν τα παιδιά τους σε έναν από τους ελάχιστους χώρους αναψυχής, επιβεβαιώθηκαν με τον πιο χοντροκομμένο, πολιτικά και κοινωνικά, τρόπο. Η δημοτική αρχή σε μία επίδειξη αυταρχισμού, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, προχώρησε στην παραπάνω απόφαση.
Αν το ενδιαφέρον της για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών δεν είναι πρόφαση για να προχωρήσει τις επιδιώξεις της, για τις οποίες οι κάτοικοι της περιοχής εξέφραζαν τις ανησυχίες τους , θα ετοίμαζε, πριν φτάσει στο ξήλωμα της παιδικής χαράς, μία εναλλακτική πρόταση για τον χώρο που θα ξαναστηθεί, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά.
Καταγγέλλουμε τη στάση της δημοτικής αρχής και απαιτούμε την επαναλειτουργία της παιδικής χαράς της Παναιτώλιου σε ασφαλές σημείο του χώρου.
Καλούμε τους γονείς, τους κατοίκους και τη νεολαία της περιοχής, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να σταθούν εμπόδιο για άλλη μία φορά στα σχέδια της κας Θωμαΐδου. Το έχουν αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν.
Η επαναλειτουργία της παιδικής χαράς είναι δικαίωμα των παιδιών.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ