Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Αθώωση του πρώην προέδρου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, Κ. Κουλούρη, στη δίκη για παράβαση καθήκοντος & ψευδή βεβαίωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκδικάστηκε στις 15 Μαΐου στο 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η μήνυση που είχε ασκήσει ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου, Μιλτιάδης Καναβός, και ο Δημήτριος Πανταγιάς (αμφότεροι διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ν. Ιωνία) κατά του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστα Κουλούρη, για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση. Η υπόθεση αφορούσε τη γνωστή στους δημότες της πόλης περίπτωση, όπου τον Οκτώβριο 2019, οι δύο διευθυντές δεν εξελέγησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο ως μέλη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ν. Ιωνίας.

Μετά την ομόφωνη αθώωση του πρώην προέδρου του Δ.Σ, Κώστα Κουλούρη, ο ίδιος μιλάει για την εξέλιξη αυτή, αναφέροντας τα εξής:

«Σήμερα κατέπεσε πανηγυρικά η σε βάρος μου σκευωρία που στήθηκε προκειμένου να με πλήξει προσωπικά όσο και πολιτικά. Οι έωλες κατηγορίες που οι μηνυτές εκστόμιζαν από τότε σε βάρος μου, κατηγορίες που αναπαρήχθησαν και από μερίδα του τοπικού Τύπου με απαξιωτικά σχόλια όπως «ο Πλαστογράφος Πρόεδρος» κλπ., εξανεμίστηκαν με την ομόφωνη αθώωσή μου από το Δικαστήριο. Με κατηγόρησαν ότι κακώς ψήφισα θετικά στην πρόταση της πρώην Δημάρχου τη στιγμή που ο πρώτος από αυτούς, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερψήφισε την πρόταση που τάχα τον έθιγε! Το Δικαστήριο διέγνωσε το ψεύδος των κατηγοριών όσο και το σύννομο όλων των ενεργειών μου, με βάση τη νομιμότητα αλλά και τους αξιακούς μου κανόνες της ηθικής και της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος που πρέσβευα σε όλη την παρουσία μου στο Δήμο μας, από όποια θέση και αν τον υπηρέτησα τα τελευταία 18 χρόνια. Οι συκοφάντες μου να γνωρίζουν ότι θα επιδιώξω την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μου με όλα τα νόμιμα μέσα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον δικηγόρο μου Γιώργο Μελισσάρη για τον νικηφόρο αγώνα που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να έχουμε τη σημερινή κατάληξη καθώς και για την εξαιρετική υπεράσπισή μου στο Δικαστήριο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ