Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ένωση Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας: “Το 1821 ανήκει σε όλους τους Έλληνες!”

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόσκληση με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση απευθύνει η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας προς όλους τους πολίτες.

 

Διαβάστε παρακάτω όσα αναφέρει:

“Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες

Φίλες και Φίλοι,

Στις απαρχές του επετειακού έτους του 2021 εμείς, η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας απευθυνόμαστε και πάλι, όπως πράξαμε το Νοέμβριο του 2020.

Και τότε και σήμερα τονίζουμε ότι εν όψει της επετείου συμπληρώσεως 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, στα 1821, πιστεύουμε ακράδαντα και στερρώς ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις επιτυχίας θεματικών  δράσεων που κι εμείς έχουμε σχεδιάσει!

Για εμάς είναι μια επέτειος που μας καλεί να γίνουμε υπαίτιοι, και γιατί όχι, προταίτιοι προβληματισμού και ανάδειξης διαχρονικών μηνυμάτων του Ελληνισμού στις σύγχρονες προκλήσεις, μακριά από αναίτιους και τεχνητούς διαχωρισμούς!

Γιατί το 1821 ανήκει σε όλους τους Έλληνες!!

Με τη σκέψη αυτή απευθυνόμαστε σε κάθε συμπατριώτη και συμπατριώτισσα, φίλη και φίλο και σας καλούμε να στηρίξετε με την εθελοντική σας προσφορά το γενικό θεματικό πλαίσιο των όσων κυοφορούνται στην πόλη μας με εξωστρεφές βλέμμα!!

Η εμπειρία, η γνώση, το βίωμα σας και κυρίως η άδολη αγάπη σας για τις παρακαταθήκες του ξεσηκωμού των Ελλήνων μπορούν να είναι τα στοιχεία που θα επισφραγίσουν την κοινωνική αναφορά των δράσεων. Ναι, εμείς δρούμε με όρους λαϊκής αναφοράς. Για εμάς το παρόν δεν βιώνεται ως μεμονωμένες στιγμές αλλά ως ευρύτερη διάρκεια, που συνιστά το εκάστοτε παρόν μας  και αγκαλιάζει το παρελθόν και το μέλλον μας .

Με τη μνήμη και την προσδοκία υπερβαίνουμε την κάθε στιγμή και ζούμε  το πα­ρόν ως σύνθεση και υπέρβαση του παρελθόντος και του μέλλοντος. Έτσι το παρόν της όποιας δράσης μας  παρουσιάζεται ως υπέρ­βαση του χρόνου και θα πα­ρα­πέμπει στην αιωνιότητα. Γι αυτό θέλουμε να αφήσουμε ανεξίτηλο το σημάδι των πρωτοβουλιών μας στο συλλογικό ασυνείδητο της πόλης μας .

Σας καλούμε να δηλώσετε το εθελοντικό ενδιαφέρον σας στους ακόλουθους τομείς, το αντικείμενο των οποίων υπηρετείτε ή γνωρίζετε καλά. Άμεσα η επιτροπή που συγκροτήσαμε θα επικοινωνήσει με όλες και όλους. Ξεκινάμε!

Για την υποβολή του ενδιαφέροντός σας παρακαλούμε επιλέξτε τον ακόλουθο σύνδεσμο! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfkThZ91uejsk_QEwgQOPxHX9LBE63g5dPKXlf8d5d2sUy90w/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Παραμένουμε στη διάθεση όλων.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ