Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Eκδήλωση για την ανάπλαση της περιοχής του «Τριγώνου» στον Ταύρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, καλεί τους πολίτες του Δήμου σε μια όμορφη εκδήλωση στην περιοχή της ανάπλασης του «Τριγώνου», πλησίον των π. Σφαγείων στον Ταύρο. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, στις 12.00 το μεσημέρι.

Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιήθηκε με μέριμνα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η παρέμβαση στην περιοχή περιλαμβάνει την βιοκλιματική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, την περιβαλλοντική προστασία και την αισθητική ανάδειξη της περιοχής, με στόχο τη γενικότερη αναβάθμισή της.

Στην περιοχή του «Tριγώνου» δημιουργήθηκε κοινόχρηστος χώρος ξεκούρασης με στέγαστρα και τμήμα για εκδηλώσεις, ενεργειακά παγκάκια, σύγχρονο αστικό εξοπλισμό, δημιουργία χώρου υπαίθριας άσκησης με όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, καθώς και νέα παιδική χαρά με ειδικό δάπεδο και σύγχρονο εξοπλισμό. Παράλληλα, διαμορφώθηκαν διάδρομοι κίνησης, ενώ ο χώρος έχει διαμορφωθεί για την πλήρη και ασφαλή πρόσβαση ΑμεΑ.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν και την εγκατάσταση φωτισμού χαμηλής κατανάλωσης τεχνολογίας led, την προμήθεια φυτικού και αρδευτικού δικτύου και τη λειτουργία νέων σιντριβανιών. Ταυτόχρονα, ενισχύθηκε το πράσινο με ανθοφόρα δέντρα και θάμνους ενδημικά της περιοχής και ανθεκτικά στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπλαση είναι φυσικά και ψυχρά, δεν ανακλούν τη θερμότητα και το φως και συντελούν στην μείωση της επιφανειακής θερμοκρασίας του χώρου, διαμορφώνοντας με τον τρόπο ευνοϊκό μικροκλίμα. Με αυτές τις παρεμβάσεις οι περιβαλλοντικές συνθήκες που δημιουργούνται επιδρούν θετικά στην ενεργειακή απόδοση των γειτονικών κτηρίων.

“Για τις ανάγκες ψυχαγωγίας, περιπάτου και χαλάρωσης των κατοίκων”

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου δήλωσε σχετικά: «Το Σάββατο 20 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, καλώ όλους τους κατοίκους να είναι κοντά μας στην αναβαθμισμένη περιοχή που διαμορφώθηκε με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων για ψυχαγωγία, περίπατο και χαλάρωση, αλλά και να βοηθήσει το μικροκλίμα της περιοχής με το ενεργειακό της προφίλ. Ένας καλαίσθητος χώρος που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείο Εσωτερικών και συντελεί στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Ας γιορτάσουμε το Σάββατο στον Ταύρο, σε μία όμορφη εκδήλωση για όλη την οικογένεια!»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ