Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΥΠΕΣ: 10 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στον Ιλισό ποταμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αντιπλημμυρική θωράκιση του Μοσχάτου – Ταύρου ενισχύεται με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 10.000.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα υλοποιηθούν εργασίες διευθέτησης του Ιλισού ποταμού.

Πρόκειται για ένα έργο συνοδό σε αυτά που υλοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο για τα οποία ο Δήμος δίνει προτεραιότητα.

ην ανακοίνωση της χρηματοδότησης έκανε ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων Μοσχάτου–Ταύρου και Καλλιθέας, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, με θέμα τη πορεία των έργων στο παραλιακό μέτωπο.

Η πίστωση, η οποία εγγράφηκε στο Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του ΥΠΕΣ, αποτελεί την υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τον Ιούνιο στο γραφείο του Υπουργού, με θέμα την επιτάχυνση των έργων της παραλίας.

Στη σύσκεψη αυτή ο Δήμαρχος Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, είχε υπογραμμίσει την ανάγκη για την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών αυτών έργων για να σωθούν ζωές και περιουσίες από ακραία πλημμυρικά φαινόμενα, σε συνδυασμό με το αντιπλημμυρικό κανάλι που κατασκευάζεται στα πλαίσια των έργων της Α’ φάσης των έργων στη παραλία. Τ

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: “Οι μεγάλες παρεμβάσεις στη πόλη μας συνεχίζονται. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, η ασφάλεια της ζωής των συμπολιτών και των περιουσιών τους αποτελεί για εμάς προτεραιότητα αφού η πόλη δεκαετίες ολόκληρες αντιμετωπίζει μεγάλους κινδύνους από τέτοια φαινόμενα. Η ανταπόκριση του Υπουργού και στο μεγάλο αυτό θέμα μας δημιουργεί χαρά και ικανοποίηση, αφού θα εκτελεσθεί ένα σημαντικό έργο για τη θωράκιση της πόλης μας.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ