Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Πασχαλινή γιορτή των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στην αίθουσα Ομίλου Παραδοσιακών Χορών η καθιερωμένη πασχαλινή γιορτή των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Στο πλαίσιο αυτό, και με στόχο την κοινωνικοποίηση και συμπερίληψη, τα μέλη του προγράμματος «ΒΣΣ» μοιράστηκαν στιγμές αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, αντάλλαξαν εμπειρίες από πασχαλινές στιγμές της ζωής τους και έφτιαξαν λαμπάδες. Στελέχη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) προσήλθαν στο χώρο της γιορτής και πραγματοποίησαν εργαστήριο χειροποίητης λαμπάδας προσφέροντας όλα τα απαραίτητα υλικά.

Στη συνέχεια, τα μέλη του προγράμματος άκουσαν με συγκίνηση τα κάλαντα του Λαζάρου από τους μικρούς μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Μοσχάτου που επισκέφθηκαν το χώρο με τη δασκάλα τους και αντάλλαξαν χειροποίητα δωράκια, ζωγραφιές, κεράσματα και ευχές με τους ηλικιωμένους. Με τον τρόπο αυτό μικροί και μεγάλοι βίωσαν όμορφες στιγμές που ενισχύουν τις διαγενεακές σχέσεις, την αλληλοαποδοχή και αλληλοκατανόηση.

Τη γιορτή τίμησε με την παρουσία της η αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, κα Χριστίνα – Αικατερίνη Καρύδη.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Είναι χρέος όλων μας και δείγμα πολιτισμού η φροντίδα των ηλικιωμένων μας και κυρίως εκείνων που βιώνουν μοναξιά αυτές τις άγιες μέρες. Ευχαριστούμε θερμά το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.) και το 3ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου για την ευγενική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της δράσης και ευχόμαστε σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ