Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις «Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2023»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Φεστιβάλ «Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2023» ολοκληρώνεται αυτή τη εβδομάδα με δύο σημαντικές εκδηλώσεις ιδιαίτερης σημασίας:

  • Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, πλ. Παπαντώνη (πρ. Μεταμορφώσεως), Μοσχάτο, 8.30 μ.μ.Λαϊκή και ρεμπέτική συναυλία με τίτλο «Νύχτες Μαγικές στο Ουζερί του Τσιτσάνη»Συμμετέχουν: Μαρία Κατινάρη και Γιώργος Ζορμπάς, φιλική συμμετοχή Λαμπρος Καρελάς.
  • Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου,  πλ. Εθνικής Αντίστασης- Αγίου Γεωργίου, Ταύρος, 7.μ.μ. Διαπολιτισμικό φεστιβάλ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ» από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Σύλλογο Ποντίων Ταύρου, το πολιτιστικό σύλλογο Φάρασα Καππαδοκίας Μοσχάτου, Σύλλογο Κρητών Ταύρου- Μοσχάτου. Στη συνέχεια συναυλία με το συγκρότημα από το camp προσφύγων της Μαλακάσας και στις 9μ.μ. Jerome Kaluta παρουσιάζει ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με την Big Band σε all time classic επιτυχίες.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Για μία ακόμη φορά το Φεστιβάλ «Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» πέτυχε απόλυτα στο σκοπό του. Εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας με σημαντικούς τραγουδιστές , με ελεύθερη είσοδο για όλους και με ελάχιστη οικονομική συνδρομή του Δήμου καθώς οι περισσότερες εκδηλώσεις καλύφθηκαν με χορηγικές δράσεις και συνεργασίες όπως ήταν η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους που συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων στο Μοσχάτο και στον Ταύρο, την Κοινωφελή Επιχείρηση και το Πνευματικό μας Κέντρο, τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς συμβούλους όπως, επίσης, τους χορηγούς, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Τέλος, με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε το σημαντικό διαπολιτισμικό φεστιβάλ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ» που διοργανώνει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το φεστιβάλ  έχει σαν στόχο να τιμήσει την προσφυγική ιστορία του Ταύρου και την ιστορική διαδρομή και εγκατάσταση τόσο των ανθρώπων από όλη την Ελλάδα με τα ρεύματα της εσωτερικής μετανάστευσης, όσο και των σύγχρονων μεταναστών και προσφύγων».

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ