Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ξεχώρισε το Καρναβάλι Μοσχάτου-Ταύρου 2023 με 4.500 μεταμφιεσμένους και χιλιάδες επισκέπτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, η Λεωφόρος Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο πλημμύρισε από τους χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετείχαν στην μεγάλη παρέλαση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, τους πολίτες που απόλαυσαν την παρέλαση και τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης!

 

Δύο χρόνια μετά τους περιορισμούς της πανδημίας, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, έδωσε το έναυσμα λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι για να ξεκινήσει η παρέλαση, η οποία φέτος ξεπέρασε κάθε όριο συμμετοχής, αφού πάνω από 4.500 καρναβαλιστές από το Μοσχάτο, από τον Ταύρο αλλά και από άλλες περιοχές, χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους!

 

Την καρναβαλική παρέλαση παρουσίασε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μαζί με την Κατερίνα Καρύδη, ενώ τα πληρώματα συμμετείχαν με ευφάνταστη θεματολογία, όπως: «Έχει ο καιρός γυρίσματα», «Μικροί ζωγράφοι-μεγάλα έργα», «Μας πιάσατε στον ξύπνιο», «Να ΄μουν αητός να πέταγα» και πολλά ακόμα θέματα, με τα δικά τους άρματα και με απίστευτη ενέργεια αλλά και εφευρετικότητα!

 

Με το τέλος της παρέλασης, η γιορτή για την πόλη συνεχίστηκε με το Colour Day Festival, το μοναδικό φεστιβάλ χρωμάτων που, με τη συμμετοχή των πολιτών, δημιούργησε το δικό του μαγευτικό σκηνικό! Το κέφι απογειώθηκε με την μεγάλη συναυλία με τον Γιώργο Λιβάνη και την Τάτα.

 

 

 

 

To παρόν στο καρναβάλι έδωσαν, επίσης, οι Βουλευτές Νότιου Τομέα, από τη Νέα Δημοκρατία ο Βασίλης Σπανάκης, από το «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του «ΣΥΡΙΖΑ» Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Παύλος Χρηστίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του «ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής», η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, Παταπία Καπράλου και ο Διοικητής του Λαϊκού Νοσοκομείου Φάνης Ροίδης.

 

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου δεν τελειώνουν, αφού οι πολίτες θα διασκεδάσουν και την Καθαρά Δευτέρα, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου-Εθνικής Αντίστασης στον Ταύρο, μετά τις 11.00 π.μ. στην μεγάλη συναυλία με την Γλυκερία σε λαϊκό-έντεχνο και παραδοσιακό πρόγραμμα.

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Την Κυριακή ζήσαμε και συμμετείχαμε σε μία γιορτή! Μία γιορτή που είχαμε ανάγκη μετά από τα δύο χρόνια της πανδημίας και αυτό φάνηκε από τη συμμετοχή των συμπολιτών μας τόσο στην μεγάλη παρέλαση, όσο και στις παράλληλες αποκριάτικες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Μοσχάτο και στον Ταύρο.

 

 

Για την επιτυχία της μεγάλης μας καρναβαλικής παρέλασης είμαστε υπερήφανοι όλοι μας! Η Δημοτική Αρχή, οι εργαζόμενοι στο Δήμο, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, αλλά και όλοι οι αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, του Πνευματικού Κέντρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης που συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση, τα Νομικά μας Πρόσωπα, οι συνεργάτες μας στον πολιτισμό, αλλά κυρίως όλοι εσείς που κρατάτε το Καρναβάλι ζωντανό και το κάνετε κάθε χρονιά πιο δυνατό! Τα σχολεία μας, οι Σύλλογοι Γονέων, τα πολιτιστικά και αθλητικά μας σωματεία και φορείς, οι έμποροι, το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, οι παρέες των νέων που συμμετέχουν με όρεξη και κέφι διαχρονικά! Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους αφανείς εργαζόμενους στην καθαριότητα, τεχνική υπηρεσία, πράσινο, διοίκηση και φυσικά στον πολιτισμό που συνέβαλλαν στην άρτια εκδήλωση του καρναβαλιού.

 

 

 

 

 

Σας ευχαριστούμε! Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε εκδηλώσεις και δράσεις με γνώμονα τη δική σας συμμετοχή! Σας περιμένω όλους κοντά μας και την Καθαρά Δευτέρα, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου-Εθνικής Αντίστασης στον Ταύρο για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα με την Γλυκερία και τους συνεργάτες της σε ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα!»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ