Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

Δράσεις αιμοδοσίας σε Μοσχάτο και Ταύρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου την Τρίτη 14 Μαρτίου  στο ΚΑΠΗ Μοσχάτου (Ιωάννη Χαλκίδη 21) και την Τρίτη 21 Μαρτίου   στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς 213 & Επταλόφου- 1ος όροφος αίθ. Δ.Σ.) από τις 9.30-13.30.

Το Aίμα αποτελεί ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας. Στις  μέρες μας, και μετά την πανδημία COVID-19, τα αποθέματα αίματος είναι σε οριακά επίπεδα και οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες, αφού η ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας εξαρτάται από τη λήψη αίματος.

Η συστηματική υλοποίηση του προγράμματος αιμοδοσίας για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του κοινωνικού τομέα του Δήμου μας. Κάθε χρόνο, στις τρεις χρονικές περιόδους που πραγματοποιείται  η αιμοδοσία, συγκεντρώνονται περισσότερες από 150 πολύτιμες φιάλες αίματος για τις ανάγκες  ζωής των συμπολιτών μας.

Η υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης στο Δήμο μας διενεργείται σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ».

Τονίζουμε ότι για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας λαμβάνονται  όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • Τήρηση του πρωτοκόλλου για τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • Απολύμανση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • Τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
  • Αιμοδοσία με ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλ. 2104832482 (Για το Μοσχάτο) και 2103426414 (Για τον Ταύρο) καθημερινά (9:00-14:00).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ