Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου: Συνεχίζεται ο αγώνας διεκδίκησης του ακινήτου του πρώην ΕΟΜΜΕΧ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη 13 Απριλίου στο Αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στην παραχώρηση του ακινήτου του πρώην ΕΟΜΜΕΧ στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς συζητήθηκαν οι επόμενες ενέργειες που θα απαιτηθούν ώστε να αποτραπεί η εκποίηση του ακινήτου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τοπικούς φορείς του Ταύρου και του Μοσχάτου ενώ παραβρέθηκαν και έλαβαν το λόγο ο βουλευτής του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» κ. Γιάννης Μπαλάφας και η βουλευτής του «Κινήματος Αλλαγής- ΠΑΣΟΚ» κ. Τόνια Αντωνίου.

Οι τοποθετήσεις  του Δημάρχου, των Βουλευτών, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών συνέκλιναν στην  αταλάντευτη θέση ενάντια στην εκποίηση του πρώην ακινήτου του ΕΟΜΜΕΧ από το ΤΑΙΠΕΔ. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων οι οποίες θα προσδιοριστούν  από τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή. Ανατέθηκε, επίσης, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας να προωθήσει όλες τις διαδικασίες για την τροποποίηση χαρακτηρισμού του χώρου του π. ΕΟΜΜΕΧ σε δημόσιο χώρο με ήπιες μορφές πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωφελών δραστηριοτήτων,  τον καθορισμό ειδικών όρων δόμησης, την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, καθώς και την  προώθηση διαδικασιών  απαλλοτρίωσης.

 

 

Στη Συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στέλλα Βαλαβάνη και Βάσω Βερελή, ο Πρόεδρος Τ.Ο. της Ν.Δ., Λευτέρης Χαρμπάτσης, ο Πρόεδρος Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Κυριάκος Λουράντος, ο π. Δήμαρχος Ταύρου Σωτήρης Ανδρέου, ο π. Αντιδήμαρχος Κώστας Χρονόπουλος,  ο Λεωνίδας Μύαρης, εκπρόσωπος του Βουλευτή Γιάννη Μουζάλα, ο Σύλλογος Ποντίων Μοσχάτου-Ταύρου, ενώ μήνυμα συμπαράστασης για τη διεκδίκηση του χώρου έστειλε το Παράρτημα Ταύρου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου μεταξύ των άλλων δήλωσε: «Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μία ακόμη φορά   ομόφωνα και κατηγορηματικά είπαμε «Όχι» στην εκποίηση του πρώην ακινήτου του ΕΟΜΜΕΧ.  Ο στρατηγικός μας στόχος υπηρετείται από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των βουλευτών των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τα κόμματα και τους βουλευτές που στήριξαν και στηρίζουν την σημαντική διεκδίκησή μας και τους καλώ να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για  ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών.

 

 

Αναθέσαμε στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας να προβεί σε σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις ώστε να αποτραπεί η εκποίηση του ακινήτου από το ΤΑΙΠΕΔ.  Η πρότασή μας είναι ρεαλιστική, αξιόπιστη και ιστορικά η ενδεδειγμένη. Είμαστε σίγουροι για τη θετική τελική έκβαση στο δίκαιο αίτημά μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι να δικαιωθεί».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ