30 χρόνια «Κωστάκης Μεσογίτης»: Βράβευση των εθελοντών στην κοπή πίτας του Συνδέσμου [Εικόνες]

0

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Δεκεμβρίου 2020, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Αιμοδοτών, Δωρητών Οργάνων Σώματος & Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης».

Το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης γέμισε από πλήθος δημοτών και μη, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τα 30 χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου, αλλά και τους εθελοντές αιμοδότες που τον αποτελούν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της πίτας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο και με τις ομιλίες ανθρώπων που έζησαν από κοντά την ιστορία του «Κωστάκη», του πρώτου πολυδωρητή οργάνων σώματος, με σημαντική μνεία φυσικά στους γονείς του Βασίλη & Νίτσα Μεσογίτη που άνοιξαν τον δρόμο για την πιο σπουδαία πράξη φιλανθρωπίας.

Στη συνέχεια, τιμήθηκαν οι εθελοντές – μέλη του Συνδέσμου για την προσφορά τους κατά τις αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται κατά διαστήματα με βραβεία, ενώ τους δόθηκε συμβολικά και από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επίτιμο μέλος του «Κωστάκη Μεσογίτη»

Πριν ολοκληρωθεί η εκδήλωση, το βήμα δόθηκε στον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης, κ. Στράτο Σαραούδα ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και προσφοράς, και πως άνθρωποι σαν την οικογένεια Μεσογίτη αλλά και όλους τους εθελοντές γενικά, αποτελούν πρότυπα ζωής.

Με αφορμή αυτό αναφέρθηκε εκτενώς στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο και την ανακήρυξή του σε επίτιμο μέλος του Συνδέσμου, αλλά και ως δημότη Μεταμόρφωσης: «Μιας και μιλάμε για πρότυπα ζωής, ένα από τα χαρατηριστικότερα πρότυπα είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ένα ζωντανό σύμβολο της ορθοδοξίας, της αγάπης, της αφιλοκέρδειας και της προσφοράς. Ένας ξεχωριστός πνευματικός ηγέτης, τον οποίο ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμή που μας έκανε να αποδεχθεί την πρόσκληση να τιμήσει τη σημαντική αυτή εκδήλωση και να αποδεχθεί την προσφορά για να ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος του συλλόγου «Κώστας Μεσογίτης». Σύντομα επίσης θα εισηγηθώ στο ΔΣ  την ανακήρυξη του Μακαριώτατου σε επίτιμο δημότη Μεταμόρφωσης.»

Τον Αρχιεπίσκοπο εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο κ. Χρυσόστομος ο οποίος και έκλεισε την εκδήλωση εκφράζοντας τον σεβασμό του σε όσους προσφέρουν, και προτρέποντας τον κόσμο να προβεί σε τέτοιες πράξεις, καθώς το ίδιο έκανε και ο Θεός ο οποίος – όπως δήλωσε – «έγινε άνθρωπος και έγινε έτσι ο πρώτος δωρητής του σώματος και του αίματος του, μέσα από την Θεία Λειτουργία».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την μοιρασιά της βασιλόπιτας, και κέρασμα για όλους τους παρευρισκομένους.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.