Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης: Το όνειρο δεκαετιών που έγινε πραγματικότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κατασκευή και η λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου που φιλοξενεί το 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης είναι χωρίς αμφιβολία μία εξόχως σημαντική στιγμή για ολόκληρη την πόλη.

Μία στιγμή, μάλιστα, που την προσδοκούσε χωρίς υπερβολή για δεκαετίες. Υπό αυτό το πρίσμα η εφημερίδα μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την τελετή Αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και να μιλήσει με τον δήμαρχο της πόλης, κ. Στράτο Σαραούδα, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα κρατάει το ψαλίδι στο χέρι του προκειμένου να κόψει την κορδέλα εγκαινιάζοντας και επίσημα το νεότευκτο σχολικό συγκρότημα.

 

 

Ένα σχολείο όπου εκτός των υπερσύγχρονων κατασκευαστικών τεχνικών, έχει δύο εργαστήρια Φυσικής και Χημείας, δύο αίθουσες πληροφορικής, ξεχωριστό γήπεδο μπάσκετ, διαδραστικούς πίνακες, κλιματισμό, ηλεκτρικές περσίδες, το ταχύτερο ίντερνετ από όλα τα σχολεία της χώρας και ένα σωρό ακόμα πλεονεκτήματα που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να αξιοποιήσουν μαθητές και καθηγητές.

 

Ο Δήμαρχος για τα έργα που έγιναν στα σχολεία της πόλης

Στις αποκλειστικές δηλώσεις του ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης αρχικά ευχήθηκε τα καλύτερα για τη νέα σχολική χρονιά και έδειξε αισιόδοξος για επιστροφή στην κανονικότητα, μετά την πανδημία. Χαρακτηριστικά μας είπε: “Πρώρα από όλα θέλω να ευχηθώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να έχει μία καλή χρονιά και ελπίζω ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα μετά τα όσα περάσαμε με την πανδημία το προηγούμενο διάστημα, που όλοι έχουν αναγνωρίσει πόσο επηρέασε ειδικά τα παιδιά. Ήδη από τα σχολεία που έχω επισκεφθεί το κλίμα είναι ευχάριστο και τα παιδιά πολύ χαρούμενα και πως να μην είναι χαρούμενα όταν βλέπουν αυτές τις σημαντικές αλλαγές.”

Στη συνέχεια, ο κ. Σαραούδας αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε επίπεδο σχολικής στέγης στην πόλη της Μεταμόρφωσης σημειώνοντας: “Καταφέραμε να έχουμε ένα καινούριο 2ο Λύκειο, το οποίο μπορέσαμε και το λειτουργήσαμε από την πρώτη ημέρα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν, όπως η ΚΤΥΠ και οι υπάλληλοι του δήμου που πρόλαβαν και καθάρισαν και έκαναν ότι χρειάζεται για να είναι έτοιμο το σχολείο”.

 

 

Όμως και στο 1ο Λύκειο της πόλης γίνονται παρεμβάσεις και όπως δήλωσε ο δήμαρχος: “Το 1ο Λύκειο αναβαθμίστηκε ενεργειακά και είναι πλέον σε πολύ καλύτερη κατάσταση και οι παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 2 – 3 μήνες. Ο κ. Σαραούδας επισκέφτηκε και το 1ο Γυμνάσιο το οποίο επίσης αναβαθμίζεται ενεργειακά, όπως και το 1ο Δημοτικό Μεταμόρφωσης.

Ο δήμαρχος συμπλήρωσε πως σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε όλα τα σχολεία της πόλης ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές υπό τις καλύτερες συνθήκες για να μπορούν και οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές απρόσκοπτα να κάνουν τα μαθήματά τους.

Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα του νέου λυκείου είναι και η ύπαρξη του Ρωμαϊκού μνημείου που βρέθηκε κατά την διάρκεια των ανασκαφών, το οποίο θα επισκέπτονται και άλλα σχολεία για να το παρατηρήσουν.

Το μοναδικό αρνητικό που υπάρχει είναι η θέση του σχολείου, καθώς βρίσκεται δίπλα στο 1ο Λύκειο, οπότε και τα δύο Λύκεια της πόλης βρίσκονται στο κέντρο της Μεταμόρφωσης. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως επειδή η μεταφορά των μαθητών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας είναι πολύ κοντά στο να ξεκινήσει ένα σχολικό να κάνει δρομολόγια για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών που βρίσκονται σε απομακρυσμένα σημεία από το κέντρο.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να σχολιάσουμε πως λόγω του Αγιασμού στο προαύλιο του σχολείου επικρατούσε αρκετή φασαρία και χρειάστηκε να ζητήσουμε από τον δήμαρχο να προσέλθει στην εκπληκτική αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου για να μας κάνει τις δηλώσεις για το ρεπορτάζ μας. Την ημέρα του Αγιασμού είχε πολλή ζέστη για την εποχή και ήταν εντυπωσιακό ότι μόλις μπήκαμε στην αίθουσα των εκδηλώσεων επικρατούσε τόση δροσιά που κάποιοι γονείς, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί, έψαχναν να βρουν αν είναι ανοιχτός ο κλιματισμός. Βέβαια, δεν υπήρχε κλιματιστικό στην αίθουσα, μόνο ο ενεργειακά φιλικός τρόπος με τον οποίο έχει κατασκευαστεί το σχολείο και διατηρούσε χαμηλά την θερμοκρασία.

 

Χ. Αντωνοπούλου: “Από παιδιά το περιμέναμε”

Αφού καλωσόρισε τους μαθητές του 2ου Λυκείου η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Μεταμόρφωσης, κα Χριστίνα Αντωνοπούλου υπογράμμισε από την πλευρά της “ήμουν ακόμα παιδί όταν περιμέναμε το 2ο Λύκειο και επιτέλους έγινε και είναι ένα στολίδι. Να το προσέχετε όπως και να προσέχετε ο ένας τον άλλον. Όλοι είμαστε ίσοι να μην ξεχνάτε.”

 

 

“Προεκλογικός Αγιασμός”

Παρότι οι παρατάξεις προλαβαίνουν έναν ακόμη σχολικό αγιασμό πριν τις δημοτικές εκλογές του 2023 δεν έχασαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το πολυπληθές ακροατήριο που βρισκόταν στο σχολείο.

Μετά τον δήμαρχο, πρώτα πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Γιώργος Χρονόπουλος, οποίος σημείωσε “πέρασαν έξι χρόνια και έφτασε η ώρα που είμαστε όλοι εδώ για να εγκαινιάσουμε και τη νέα σχολική χρονιά και το νέο σχολείο” και εν συνεχεία ο κ. Χρονόπουλος έδωσε τις ευχές του προς τους μαθητές όλων των τάξεων τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν

“Όταν ξεκίνησε η διεκδίκηση του 2ου Λυκείου ήσασταν αγέννητοι” είπε προς τους μαθητές ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, κ. Βασίλης Καραβάκος και συμπλήρωσε στον χαιρετισμό του “είναι σημαντικό ότι μπαίνετε σε ένα νέο σχολείο . Να το φροντίσουμε και να το αξιοποιήσουμε για αυτό που πρέπει για την γνώση. Και μη νομίζετε πως είναι εύκολο, σας έχουν βάλει την ελάχιστη βάση εισαγωγής με σκοπό να “κόψουν” ορισμένους από τα Πανεπιστήμια. Χρέος σας είναι να κατακτήσετε την γνώση γιατί οι σπουδές είναι μεγάλη υπόθεση.”

 

 

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Πολιτεία Πολιτών”, κ. Σάββας Νάνος τόνισε προς τους μαθητές πως αυτά τα χρόνια είναι τα καλύτερα της ζωής τους. “Η Πολιτεία Πολιτών στο πρόγραμμά της ρίχνει μεγάλο βάρος στη νέα γενιά. Δεν σας γυρνάμε την πλάτη. Σας θέλουμε ισότιμα μαζί για να κτίσουμε μαζί αυτό που θα ζήσετε αύριο. Τα λόγια είναι περιττά, μόνο οι πράξεις έχουν αξία.”

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Παναγιώτης Μακρίδης που πήρε τελευταίος το λόγο από τους εκπροσώπους των παρατάξεων είπε χαρακτηριστικά: “εγκαινιάζουμε με καθυστέρηση 30 ετών ένα σχολείο κι εμείς πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα.” Ο Μακρίδης θύμισε τον αγώνα που έκανε η παράταξη που ηγείται και κάλεσε τους μαθητές να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις και να συζητάνε και έκλεισε με το πάντα επίκαιρο σύνθημα “τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά” το οποίο κέρδισε και το δυνατό χειροκρότημα των μαθητών.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ