Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στο αυτόφωρο ο καθηγητής του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης που επιτέθηκε σε μαθητή και κουβαλούσε σουγιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Παύεται από τη θέση του μετά από άμεσες ενέργειες του δήμου Μεταμόρφωσης και του Υπουργείου

Τέλος δόθηκε στην άκρως επικίνδυνη κατάσταση που υπήρχε στο 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης, λόγω της παρουσίας ενός καθηγητή που δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στη σχολική κοινότητα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, ευχαρίστησε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, και τη Γενική Γραμματέα κα Αναστασία Γκίκα, για τις άμεσες ενέργειές τους για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς περιστατικού στο 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης.
Συγκεκριμένα κινήθηκαν άμεσα οι διοικητικές διαδικασίες και οριστικοποιείται η παύση του περί του λόγου καθηγητή.
Σημαντικό ρόλο στην διαδικασία διαδραμάτισαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννης Μπάλτας, και ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου, κ. Ευστάθιος Ανδρής, οι οποίοι μερίμνησαν τόσο για την προστασία των μαθητών, όσο και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των αρμόδιων φορέων.
Το περιστατικό που ξεχείλισε το ποτήρι σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2019 όταν ο εν λόγω καθηγητής απείλησε λεκτικά έναν μαθητή της τάξης λέγοντάς του την ώρα του μαθήματος πως «αν αύριο έρθεις, θα σε σφάξω», όπως κατήγγειλαν, συμμαθητές του παιδιού.
Ο συγκεκριμένος μαθητής πήγε στο σχολείο μαζί με τη μητέρα του προκειμένου να ζητήσει από τον καθηγητή διευκρινίσεις. Τότε, ο καθηγητής επιτέθηκε λεκτικά και στη μητέρα και επανέλαβε την απειλή που είχε εξαπολύσει σε βάρος του παιδιού της. Η μητέρα κάλεσε την αστυνομία και όταν έφτασαν στο σχολείο οι αστυνομικοί, η μητέρα ζήτησε να του κάνουν σωματικό έλεγχο. Στον έλεγχο που του έγινε βρέθηκε επάνω του ένας σουγιάς, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
Αυτό το περιστατικό με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό δεν είναι το μοναδικό που έχει συμβεί στο σχολείο, καθώς το 2015 ο ίδιος καθηγητής είχε απειλήσει και πάλι μαθητή που φοιτούσε στην τάξη του και πως υπάρχει σε εξέλιξη ΕΔΕ.
Σήμερα, Τετάρτη, ο καθηγητής αναμένεται, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Κατηγορείται για εξύβριση, απειλή και παραβίαση του νόμου περί όπλων.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ