Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε απόγνωση μητέρα ανήλικων διδύμων στη Μεταμόρφωση – Έκκληση για παρέμβαση του δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Καλείται να πληρώσει 20.000 ευρώ για την διάνοιξη παρακείμενης οδού 

Γεμάτη αγωνία επικοινώνησε με την εφημερίδα μας η κα Π. Π. (τα στοιχεία της βρίσκονται στην διάθεση της εφημερίδας Χ-τύπος), ιδιοκτήτρια ακινήτου στην οδό Προφήτη Ηλία, στη Μεταμόρφωση, καθώς καλείται να αποζημιώσει με ένα ποσό που φτάνει τις 20.000 ευρώ, την σχεδιαζόμενη διάνοιξη της παρακείμενης οδού.

Συγκεκριμένα, η ιδιοκτήτρια που όπως μας ενημέρωσε, μεγαλώνει μόνη της τα δύο δίδυμα ανήλικα κορίτσια της, καθώς έχει χάσει τον σύζυγο της, δεν εργάζεται και δεν έχει κάποιο εισόδημα πέρα του επιδόματος Α21 (επίδομα παιδιών), πριν από λίγες ημέρες έλαβε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών μία ειδοποίηση ότι θα πρέπει να παραστεί στο δικαστήριο που θα γίνει το χειμώνα και στο οποίο θα οριστεί η τιμή για την απαλλοτρίωση του ακινήτου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διάνοιξη της οδού. Στη συνέχεια ενημερώθηκε ότι με  βάση την τιμή μονάδας που αναμένεται να ορίσει το δικαστήριο, για την κα Π. Π. και τις δύο κόρες της θα αντιστοιχεί ένα ποσό που φτάνει τις 20.000 ευρώ. Αυτό προκύπτει γιατί θα πρέπει να αποζημιώσει 83 τ.μ. με 240 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα, οι παρόδιοι ιδιοκτήτες ακινήτων που αποκτούν πρόσωπο σε διανοιγόμενη δημοτική οδό είναι υπόχρεοι αποζημίωσης για τα ακίνητα που απαλλοτριώνονται.

Ουσιαστικά, σε αυτό που ελπίζει η ιδιοκτήτρια είναι στην παρέμβαση του δήμου γιατί η ίδια δηλώνει αδυναμία να προχωρήσει σε αυτήν την αποπληρωμή. Μάλιστα, μας ανέφερε πολύ στεναχωρημένη ότι όταν κάλεσε στο δημαρχείο και συνομίλησε με την νομική σύμβουλο του δήμου, όταν τη ρώτησε ανθρώπινα εκείνη τι θα έκανε στη θέση της, η δικηγόρος της απάντησε εντελώς κυνικά “θα ήμουν στεναχωρημένη”. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να δώσουν μία πιο υπεύθυνη και κυρίως ανθρώπινη απάντηση σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη υπόθεση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ