Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Νέο κλειστό γήπεδο αποκτά η Μεταμόρφωση – Στο προαύλιο του 4ου Γυμνασίου με την τεχνική του αέρο υποστηριζόμενου θόλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Έναν ακόμη κλειστό χώρο άθλησης θα αποκτήσει η Μεταμόρφωση τους επόμενους δύο μήνες, καθώς προχωρούν με εντατικό ρυθμό οι εργασίες κατασκευής στο νέο κλειστό γήπεδο (με μπαλόνι – αερόστατο) στο προαύλιο του 4ου Γυμνασίου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, κ. Στράτο Σαραούδα μας είπε σχετικά: “Ένας σύγχρονος αθλητικός χώρος αναμένεται να παραδοθεί σύντομα για να καλύψει τις ανάγκες και των μαθητών και των κατοίκων της περιοχής.” Ο δήμαρχος στάθηκε στο γεγονός ότι τα προηγούμενα 15 περίπου χρόνια δεν πραγματοποιήθηκαν αθλητικά έργα στην πόλη της Μεταμόρφωσης και τόνισε πως η σημερινή διοίκηση έχει δώσει μεγάλο βάρος στην ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της πόλης. Χαρακτηριστικά ο κ. Σαραούδας μας είπε: “Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα παραδοθεί το νέο κλειστό γήπεδο στο 4ο Γυμνάσιο. Επίσης, προχωράμε άμεσα στην ανακατασκευή των δύο γηπέδων 5 χ 5 στο Κτήμα Δηλαβέρη. Επίσης, θα προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός ακόμη κλειστού γυμναστηρίου. Μεγάλος μας στόχος είναι η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες άθλησης που υπάρχουν στη Μεταμόρφωση.” Ακόμη ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους για την ανακαίνιση και τον εξωραϊσμό τους, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλει ο δήμος ώστε στο επόμενο διάστημα να αδειοδοτηθούν όλοι οι αθλητικοί χώροι. Τέλος, αναφέρθηκε και στην ανακατασκευή άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ που έχει εγκριθεί και θα γίνει στο επόμενο διάστημα στο δημοτικό κολυμβητήριο.”

Όσον αφορά στο νέο κλειστό στο 4ο Γυμνάσιο ο κ. Σαραούδας στάθηκε στο γεγονός ότι μία μία πολύ οικονομική κατασκευή και ταυτόχρονο πολύ φιλική προς το περιβάλλον.

“Μπήκαμε” στον αέρο υποστηριζόμενο θόλο

Οι αέρο υποστηριζόμενοι θόλοι έχουν μοναδικά πλεονεκτήματα με πρώτο και καλύτερο τις καινοτόμες μεμβράνες, που παρέχουν ανώτατη θερμομόνωση και σταθερές αντοχές στις διάφορες καιρικές συνθήκες.

Άλλα πλεονεκτήματα:

• Αντοχή σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Οι αθλητικοί θόλοι αντέχουν θερμοκρασίες από -55 °C έως +70 °C, ισχυρούς ανέμους, βαριά χιονόπτωση, πάγο.

• Ταχεία εκτέλεση έργου

Μόνο μερικές εβδομάδες από την ημερομηνία της συμφωνίας μέχρι ο αθλητικός θόλος να είναι εγκατεστημένος και έτοιμος για χρήση.

• Πιο οικονομικά από τα συμβατικά κτίρια

Οι αέρο υποστηριζόμενοι θόλοι έχουν πολύ λιγότερα έξοδα κατασκευής από ένα συμβατικό κτίριο. Επίσης, η άδεια εγκατάστασης (άδεια μικρής κλίμακας) είναι και αυτή πολύ πιο οικονομική.

• Μεγάλη διάρκεια ζωής

Οι αέρο υποστηριζόμενοι θόλοι έχουν διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από 40 χρόνια.

• Καθόλου χαμένος χώρος

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των αέρο υποστηριζόμενων θόλων είναι η δυνατότητα χρήσης όλου του σκεπασμένου χώρου, καθώς σε αντίθεση με τα συμβατικά κτίρια, δεν υπάρχουν κολώνες ή σκελετοί.

SmartDome

Οι αέρο υποστηριζόμενοι θόλο παρέχονται με αυτοματοποιημένα έξυπνα συστήματα παρακολούθησης. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης και ελέγχου μέσω internet από PC, tablet ή κινητό τηλέφωνο.

Πόσο κοστίζει ένας αέρο υποστηριζόμενος θόλος;

Ένας αέρο υποστηριζόμενος θόλος κοστίζει σημαντικά λιγότερο από τις παραδοσιακές κατασκευές, καθώς δεν χρειάζεται καμία παραδοσιακή προετοιμασία της τοποθεσίας, όπως η πλήρης κατασκευή σκυροδέματος ή το πλαίσιο και άλλες απαιτήσεις που συνδέονται με τις συμβατικές κατασκευές.

Επιπλέον, πολλές χώρες δεν απαιτούν κλασική άδεια οικοδόμησης, δεδομένου ότι ένας αέρο υποστηριζόμενος θόλος δεν θεωρείται μόνιμη κατασκευή. Κάθε αέρο υποστηριζόμενος θόλος κατασκευάζεται σύμφωνα με την ειδική απαίτηση του πελάτη, η οποία τελικά αντικατοπτρίζει την τιμή που μπορεί να κυμαίνεται από 85 έως περίπου 160 € / τ.μ. κάλυψης του χώρου.

Ποιος είναι ο χρόνος παράδοσης για την κατασκευή ενός αέρο υποστηριζόμενου θόλου;

Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από το έργο. Ο τυπικός χρόνος παράδοσης είναι 2-3 μήνες από τα εγκεκριμένα σχέδια έως ότου ο αέρο υποστηριζόμενος θόλος είναι έτοιμος για παράδοση.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να εγκατασταθεί ένας αέρο υποστηριζόμενος θόλος;

Τα στοιχεία του αέρο υποστηριζόμενου θόλου είναι λυόμενα και προκατασκευασμένα, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία εγκατάστασης εύκολη, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική. Το πραγματικό πρόγραμμα εξαρτάται από το μέγεθος και τις προδιαγραφές του θόλου. Ο τυπικός χρόνος συναρμολόγησης του θόλου είναι 4-7 ημέρες (για θόλους που καλύπτουν έως και 5 γήπεδα τένις) και 7-21 ημέρες για μεγαλύτερους (γήπεδο ποδοσφαίρου πλήρους μεγέθους, βιομηχανικοί θόλοι κ.λπ.)

Υπάρχουν όρια στην ανέγερση του αέρο υποστηριζόμενου θόλου σε μια συγκεκριμένη στιγμή;

Μερικές φορές οι ακραίες καιρικές συνθήκες (όπως καταιγίδες, πλημμύρες ή ισχυρή χιονόπτωση) μπορεί να προκαλέσουν δυσκολίες στην ανέγερση του θόλου. Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνεται να περιμένετε καλύτερες καιρικές συνθήκες, εάν είναι δυνατόν.

Ασφάλεια

Υπάρχουν πιστοποιητικά για τους αέρο υποστηριζόμενους θόλους;

Όλα τα μέρη του αέρο υποστηριζόμενου θόλου είναι πιστοποιημένα. Τα υλικά του θόλου κατασκευάζονται στην ΕΕ και σχεδιάζονται σύμφωνα με τα πρότυπα EN 13782. Όλα τα στοιχεία είναι πιστοποιημένα με CE ώστε να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

• Ασφάλεια (ενεργειακή αυτονομία, αντοχή στις καιρικές συνθήκες, σεισμική ασφάλεια, εγκεκριμένοι και έγκυροι υπολογισμοί, σχεδιασμός ασφαλείας, απλός έλεγχος).

• Τεχνικά (συστημικές λύσεις, υψηλή τεχνολογία στο σχεδιασμό και στα υλικά, εύκολη εγκατάσταση, γρήγορη συναρμολόγηση, γρήγορη αποσυναρμολόγηση, εύκολη μετεγκατάσταση).

• Αισθητικά: Σχεδιασμός προγράμματος 3-D CAD / CAM, απεικονίσεις 3-D, κατασκευή ολοκληρωμένη με υπολογιστή.

Τι συμβαίνει με τη δομή σε περίπτωση διακοπής ρεύματος;

Η συνεχής τροφοδοσία είναι ένα κρίσιμο στοιχείο που δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη. Κάθε αέρο υποστηριζόμενος θόλος είναι εφοδιασμένος με ένα εφεδρικό σύστημα έκτακτης ανάγκης, το οποίο παρεμβαίνει αμέσως σε περίπτωση αστοχίας της τοπικής τροφοδοσίας. Έχει αυτονομία 12-48 ωρών, η οποία μπορεί να επεκταθεί έως και 100 ώρες εάν απαιτείται.

Είναι το ύφασμα εύφλεκτο;

Όχι, το ύφασμα του θόλου είναι βραδύκαυστο (λόγω των ιδιαίτερων χημικών ουσιών του) και φέρει διεθνή πιστοποιητικά.

Είναι το ύφασμα του θόλου ανθεκτικό στον βανδαλισμό;

Λόγω της ισχυρής υπόβασης του πολυεστέρα, είναι δύσκολο να υποστεί ζημιά. Επιπλέον, χάρη στο σύστημα διπλής μεμβράνης, οι αέρο υποστηριζόμενοι θόλοι είναι εξαιρετικά άκαμπτοι.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε ζημιάς στην εξωτερική μεμβράνη, η εσωτερική μεμβράνη διατηρεί ακόμη την κατάλληλη στεγανότητα και συνεπώς διατηρεί τη σταθερότητα του θόλου.

Η δομή που υποστηρίζεται από αέρα καταρρέει εάν το ύφασμα κοπεί και εμφανιστεί μια τρύπα;

Όχι. Η δομή που υποστηρίζεται από τον αέρα είναι μια αυτόνομη δομή, που σημαίνει ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα διατηρηθεί. Η σταθερότητα της δομής που υποστηρίζεται από τον αέρα παρέχεται από τη μονάδα φουσκώματος έκτακτης ανάγκης, η οποία ενεργοποιείται με την ανιχνευόμενη ελάχιστη πτώση της πίεσης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ