Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Μεγάλη διάκριση του Δήμου Μεταμόρφωσης για την προστασία των αδέσποτων ζώων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία εξαιρετική διάκριση πέτυχε ο δήμος Μεταμόρφωσης στον τομέα της προστασίας των αδέσποτων ζώων, καθώς σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, η Μεταμόρφωση βρίσκεται στην δεύτερη θέση μεταξύ όλων των δήμων του Βόρειου Τομέα Αθηνών όσον αφορά στο επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει στους τετράποδους φίλους μας.

Αξίζει να αναφέρουμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι ο δήμος της Μεταμόρφωσης υλοποιεί από την προηγούμενη διοίκηση του κ. Καρπέτα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των αδέσποτων ζώων της περιοχής, για το οποίο έχουν προϋπολογιστεί κονδύλια ύψους 49.300 ευρώ ετησίως.
Συγκεκριμένα, προβλέπονται 20.000 ευρώ για την περίθαλψη των ζώων, 19.000 ευρώ για τη φιλοξενία τους, 7.100 ευρώ για τη σίτισή τους και 3.200 ευρώ για τις ειδικές ποτίστρες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία στην πόλη.
Παράλληλα, υπάρχουν και πολλές χορηγίες και δωρεές από πολλούς πολίτες αλλά και από συλλόγους και φορείς της πόλης, καθώς λόγω της πανδημίας οι ανάγκες έχουν αυξηθεί.
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα που υλοποιεί με επιτυχία ο δήμος Μεταμόρφωσης αφορά στις υπηρεσίες περισυλλογής, στείρωσης, περίθαλψης και φύλαξης αδέσποτων ζώων και εφαρμόζεται σε όλα τα αδέσποτα ζώα που χρήζουν περίθαλψης, στείρωσης, κτηνιατρικού ελέγχου ή/και θεραπείας.
Μετά από τηλέφωνο στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης (210 – 2831133) τα αδέσποτα παραλαμβάνονται από το εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό.
Η παραλαβή γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, σε συγκεκριμένη μέρα, εκτός της περιπτώσεως επείγοντος περιστατικού.
Μάλιστα ο δήμος απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους που θα υποπίπτει στην αντίληψή τους κάποιο αδέσποτο ζώο να ενημερώνουν άμεσα την Κοινωνική Υπηρεσία ώστε να προχωράει στην προβλεπόμενη διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ